Suzan van Os, talent recruiter

Suzan werkt sinds twee jaar als recruiter voor de gemeente Vlaardingen. Daarmee is zij voor vele sollicitanten en nieuwe collega’s hét gezicht van de gemeente. Als recruiter houdt zij zich onder andere bezig met het aantrekken van nieuwe collega’s. Suzan legt uit: ”In mijn functie denk ik na over hoe we nieuwe collega’s kunnen werven, ik begeleid het sollicitatieproces en ik zorg ervoor dat nieuwe collega’s van tevoren alle informatie krijgen die ze nodig hebben om de eerste dag te kunnen beginnen.”

Je kunt de tekst uit de video ook teruglezen

De in Vlaardingen opgegroeide Suzan zet zich graag in voor haar stad. “Ik heb hier tot mijn 21e gewoond en ik heb daarom altijd een speciale band met de stad gehouden. Toen de kans voorbij kwam om voor de gemeente te kunnen werken, heb ik die dan ook meteen gegrepen!”. Spijt van haar keuze heeft ze absoluut niet. Als recruiter voelt zij zich als een vis in het water. “Wat ik zo leuk vind aan mijn baan is dat ik met heel de organisatie te maken heb. Zo krijg ik echt een overzicht van hoeveel verschillende werkzaamheden de gemeente uitvoert en hoe divers werken bij de gemeente eigenlijk is.” Ondanks de verschillen is er volgens Suzan ook een belangrijke overeenkomst: “Wat mij opvalt is dat, ondanks de verschillende werkzaamheden binnen de gemeente, we allemaal hetzelfde doel hebben. Iedereen is gedreven om zich met hart en ziel voor de stad in te zetten.“

Als recruiter weet Suzan bij uitstek wat voor soort nieuwe collega’s wij zoeken. Natuurlijk zijn expertise en kennis van het vakgebied belangrijk, maar minstens even belangrijk zijn talent en competenties die passen bij de organisatie. Suzan legt uit: ”Hoe ikzelf bij de gemeente terecht ben gekomen, vind ik een mooi voorbeeld. Ik had geen werkervaring in deze specifieke functie, maar ik bracht wel een hoop ervaring mee uit andere banen en competenties die passen bij wat er werd gezocht in deze functie. Het gaat ons dus niet alleen maar om het juiste papiertje en die berg aan werkervaring. We zoeken juist ook collega’s die zichzelf willen ontwikkelen, leergierig zijn en een beetje lef hebben. Collega’s die met een frisse blik kijken en die eigen initiatief durven te tonen.” Ben jij die collega? Kijk dan of er een vacature voor je tussen zit en solliciteer!

Suzan van Os