Iroy Konings, Griffier

Iroy (38) is sinds 5 juli 2023 de griffier bij de gemeente Vlaardingen. Daarvoor was hij van 1 januari 2023 tot en met 4 juli 2023 waarnemend griffier. Hij begon zijn carrière bij de gemeente Vlaardingen op 14 april 2020 senior raadsadviseur en plaatsvervangend griffier. Hij voelt zich in zowel de functie als bij de gemeente een vis in het water. De griffier is de eerste adviseur van de gemeenteraad. Hij moet veel bordjes draaiend houden en een wezenlijke bijdrage leveren aan het functioneren en ontwikkelen van de gemeenteraad. Samen met de (senior) raadsadviseurs en plaatsvervangend griffiers zorgt hij voor de inhoudelijke advisering aan raadsleden, bijvoorbeeld bij initiatiefvoorstellen, moties en amendementen. Daarnaast is hij eindverantwoordelijk voor het team van de griffie.

Na zijn studie Bestuurskunde deed hij griffie-ervaring op bij de gemeenten Steenbergen, Etten-Leur en Capelle aan den IJssel. Hij kwam in Vlaardingen terecht omdat hij toe was aan een nieuwe stap en die kon hij in Vlaardingen zetten. “Never a dull moment in Vlaardingen. Er gebeurt altijd wel iets en dat vind ik juist heel interessant en leuk. De dynamiek die er in Vlaardingen is, heb ik echt nodig in mijn werk. Op het moment dat die dynamiek er niet is, raak ik een bepaalde prikkel kwijt en is de spanningsboog weg. En daarnaast is het ontzettend leerzaam dat er van alles gebeurt in de stad.

Vlaardingen kent, als buur van Rotterdam, ook grootstedelijke problematiek. ‘‘Ik vind heel interessant om te zien wat het doet met de stad en hoe de gemeenteraad daar mee omgaat. Waar het in mijn werk uiteindelijk om gaat, is dat de raad op goede en gedegen manier discussie kan voeren en besluiten kan nemen. Dat vind ik belangrijk en daar wil ik graag aan meewerken”, vertelt Iroy.

Overweeg je om te solliciteren op een functie bij Vlaardingen? Dan geeft Iroy je dit graag mee: “Wil je in een dynamische omgeving werken waar je het verschil kunt maken en waar je je als professional echt kan ontwikkelen, dan moet je in Vlaardingen zijn!”

Iroy Konings