Iroy Konings, senior raadsadviseur

Iroy (35) is sinds 14 april 2020 senior raadsadviseur en plaatsvervangend griffier bij de gemeente Vlaardingen en hij voelt zich er als een vis in het water. Een senior raadsadviseur en plaatsvervangend griffier is een duizendpoot. Hij moet veel bordjes draaiend houden en een wezenlijke bijdrage leveren aan het functioneren en ontwikkelen van de gemeenteraad. Samen met de griffier en de andere plaatsvervangend griffier zorgt hij voor de inhoudelijke advisering aan raadsleden, bijvoorbeeld bij initiatiefvoorstellen, moties en amendementen.

Iroy Konings achter zijn bureau

Never a dull moment in Vlaardingen!

Na zijn studie Bestuurskunde deed hij griffie-ervaring op bij de gemeenten Steenbergen, Etten-Leur en Capelle aan den IJssel. Hij kwam in Vlaardingen terecht omdat hij toe was aan een nieuwe stap en die kon hij in Vlaardingen zetten. “Never a dull moment in Vlaardingen. Er gebeurt altijd wel iets en dat vind ik juist heel interessant en leuk. De dynamiek die er in Vlaardingen is, heb ik echt nodig in mijn werk. Op het moment dat die dynamiek er niet is, raak ik een bepaalde prikkel kwijt en is de spanningsboog weg. En daarnaast is het ontzettend leerzaam dat er van alles gebeurt in de stad.

Vlaardingen kent, als buur van Rotterdam, ook grootstedelijke problematiek. Ik vind heel interessant om te zien wat het doet met de stad en hoe de gemeenteraad daar mee omgaat. Waar het in mijn werk uiteindelijk om gaat, is dat de raad op goede en gedegen manier discussie kan voeren en besluiten kan nemen. Dat vind ik belangrijk en daar wil ik graag aan meewerken”, vertelt Iroy.

Overweeg je om te solliciteren op een functie bij Vlaardingen? Dan geeft Iroy je dit graag mee: “Wil je in een dynamische omgeving werken waar je het verschil kunt maken en waar je je als professional echt kan ontwikkelen, dan moet je in Vlaardingen zijn!”