Dieuwertje Roukema, subsidiecoördinator

Dieuwertje begon bij de gemeente Vlaardingen als trainee en werkt nu als subsidiecoördinator en accounthouder.

Dieuwertje: “Als trainee heb ik geholpen bij het implementeren van een aantal wat innovatievere projecten binnen het sociale domein met de bedoeling om processen op een efficiëntere en creatieve manier beter te laten verlopen. Een van die projecten was Vlaardingen Veerkracht; een project om mensen in Vlaardingen zich meer verbonden met elkaar te laten voelen. Een mooi en leerzaam traject. Ook heb ik geholpen bij het opzetten van een nieuw werkproces voor het helpen van mensen die met een bepaald probleem of een bepaalde situatie bij de gemeente komen. Met het werkproces wordt een soort molen in gang gezet om efficiënter met het probleem of de situatie aan de gang te gaan. Het is een heel mooi werkproces geworden dat we nu nog steeds toepassen.

Ook hielp ik het team Onderwijs, samen met betrokken partijen, met de opstelling van de onderwijsvisie. En nu speel ik een rol met de uitvoering ervan. Bij dat team werkte ik ook mee aan een nieuwe website: opgroeieninvlaardingen.nl. Een laagdrempelige website voor ouders over onder andere opvoeding. Nu ik het zo opnoem, waren het best veel maar vooral hele leuke traineetaken. Ondertussen ben ik in vaste dienst bij de gemeente als subsidiecoördinator en accounthouder en blijf ik de dingen, die ik tijdens mijn traineeship deed, nog steeds doen. Op een integrale en efficiënte manier probeer ik alle onderwerpen aan elkaar te koppelen.

Dieuwertje Roukema zwartwit

De flexibiliteit en de vrijheid spreken mij erg aan.

Mijn opleidingen sluiten overigens goed aan bij mijn functie. Ik deed een Bachelor Gezondheid en Maatschappij in Wageningen en een Master Global Health in Genève. Uiteindelijk merkte ik, zeker ook in deze functie, dat het me wat minder om gezondheid, maar meer om welzijn gaat. Mijn  twee studies waren allebei multidisciplinair en dat kan ik in mijn functie toepassen. Ik zoom continue in- en uit op de onderwerpen en koppel en verbind ze aan elkaar. Ik ben dus op een hele goede plek terechtgekomen. Dat had ik overigens van tevoren niet zo bedacht. Ik koos voor dit traineeship omdat ik de vacature zo leuk vond en de flexibiliteit en de vrijheid mij aanspraken. Ik dacht: ‘ik ga ervoor en zie dan wel verder’. Nu zijn we 2 jaar verder. Ik werk hier met veel plezier en ben in vaste dienst. Het traineeship is voor mij dus heel goed uitgepakt!”