Carolien van Loon, archeoloog

Carolien werkt bij het Team Kunst, Cultuur en Erfgoed. Zij draagt samen met haar collega’s zorg voor het erfgoed en de kunst van de gemeente Vlaardingen. Carolien: ”Samen met partners in de stad zorgen wij ervoor dat ons erfgoed en onze kunst goed beheerd wordt en toegankelijk is. We willen deze mooie dingen zoveel mogelijk delen. Dat hoeven we niet altijd zelf te doen. Dat kan ook bijvoorbeeld door het beschikbaar te stellen aan scholen, musea, ondernemers of inwoners. We willen vooral dat het verhaal wordt verteld over Vlaardingen; van toen en nu. Hiermee brengen we mensen met elkaar in contact en hopen we het leefplezier in Vlaardingen te vergroten. Ik denk dat ik wel voor mijn collega’s mag spreken en kan zeggen dat wij dit met enorm veel passie doen en graag een stapje extra zetten.”

carolien van loon

“Met hart voor ons vak stimuleren we het gebruik van kunst, cultuur en erfgoed in Vlaardingen.”

Als archeoloog is Carolien veel met objecten bezig, maar dat is zeker niet alles. Carolien: “We doen veel meer. Denk bijvoorbeeld aan publieksvoorlichting en het beantwoorden van vragen van inwoners en organisaties. Het motto van ons team is: met hart voor ons vak stimuleren we het gebruik van kunst, cultuur en erfgoed in Vlaardingen. En daar staan wij ook echt voor. Ik ben opgeleid als archeoloog en dat is ook precies wat ik hier mag zijn en doen. Het sluit dus heel goed aan bij waar mijn interesse ligt. Daarnaast krijg ik hier de vrijheid om mezelf te ontwikkelen, zelf initiatief te nemen en samenwerkingen te zoeken binnen en buiten onze organisatie. En een groot pluspunt is ook dat ik mijn tijd zelf kan indelen. De stip op de horizon is gezet en ik heb natuurlijk een aantal vaste taken, maar ik bepaal hoe ik mijn werk invul en neem de verantwoordelijkheid om dat goed te doen. Dat vind ik heel fijn. Mijn teamleider steunt me en is er om ruggespraak mee te houden. Vlaardingen is een levendige stad en de gemeentelijke organisatie is best groot. Daardoor is het werk van mij en mijn collega’s heel divers en hebben we veel contacten, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. En we weten elkaar te vinden. Het is fijn dat je collega’s altijd voor je klaarstaan en er zijn om te helpen als dat nodig is. Ik werk hier nu bijna 20 jaar en nog steeds met veel plezier.”

“Een voorwaarde om in ons team te werken, is dat je een grote interesse hebt in erfgoed, kunst en cultuur. De meerwaarde van ons vakgebied voor de gemeentelijke organisatie, en vooral voor de stad, is voor jou – als sollicitant- overduidelijk. Je draagt die passie en dat enthousiasme dan ook uit. Je zoekt actief de verbinding met anderen en daagt mensen uit om hun blik te verbreden. Natuurlijk ben je zelfstandig, nauwkeurig, communicatief sterk en werk je graag samen. De gemeente Vlaardingen is een grote, fijne organisatie, waar de lijnen kort zijn. Je krijgt de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en de mogelijkheid zelf in te vullen hoe en wanneer je je werk doet. Door die flexibiliteit kun je je werk heel goed combineren met je privéleven. Heb je interesse om hier te komen werken? Reageer op vacatures en stuur je cv naar ons op. Solliciteer gewoon! En heb je vragen? Stel ze! We gaan graag met je in gesprek.”

In deze video vertelt Carolien over haar werkzaamheden bij het Archeologisch & Bouwhistorisch Depot van de gemeente Vlaardingen.