Trainee control en kwaliteit

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil je impact maken? Word trainee bij de gemeente Vlaardingen! Je doet 1,5 jaar werkervaring op in een middelgrote gemeente met korte lijnen en je volgt een opleidingsprogramma samen met je mede-trainees. Kortom: Leren, ontdekken en ontwikkelen van het eigen talent!

Wat ga je doen?

Binnen het traineeship start jij in een opdracht voor tenminste 9 maanden. Na de eerste 9 maanden bekijken we samen of je op die plek verder wilt of dat je een andere opdracht op een andere plek in de organisatie wilt. Ook ga je samen met de andere trainees aan de slag met een eigen project. Dit maatschappelijke project gaan jullie samen plannen, bedenken en uitvoeren. Tijdens het hele traject word je intensief gecoacht en volg je om de week op vrijdag verschillende trainingen. Je leert tijdens het traineeship onder andere hoe een gemeente werkt, je gaat aan de slag met persoonlijk leiderschap en je ontwikkelt jouw communicatiestijl.

Jouw opdracht

Als trainee control en kwaliteit houd jij je vooral bezig met de interne processen binnen de gemeente Vlaardingen. Je ondersteunt bij de controle op rechtmatigheid en bij het inrichten van risicomanagement. Maar je denkt ook mee over de invoering van nieuwe en verbetering van bestaande processen. Een veelzijdige opdracht, omdat je je door de hele organisatie begeeft en dus contact hebt met verschillende collega’s uit verschillende teams. Binnen no time heb jij door hoe een gemeente werkt!

Mogelijke vacature na traineeship:

 • Adviseur control & kwaliteit
 • Eventueel combinatie met team Financiën

Impact maken?

Door middel van dit traineeship ervaar je hoe het is om voor een gemeente te werken. Je maakt kennis met de diversiteit aan onderwerpen en projecten. Je krijgt de kans om, ook als starter op de arbeidsmarkt, het verschil te maken voor de bewoners en ondernemers in Vlaardingen. Tegelijkertijd breng jij met jouw persoonlijkheid, achtergrond en talent nieuwe perspectieven binnen, waar wij als organisatie van kunnen leren.

Dit krijg je van ons

 • Salaris: 2865,- bruto per maand.
 • En contract van 18 maanden voor 36 uur per week (32 uur opdracht, 4 uur voor trainingen en ontwikkeling)
 • Deelname aan ons Vlaardings traineeprogramma
 • Persoonlijke coaching en begeleiding
 • Zicht op een vaste vacature na het traineeship.

Wanneer hebben we een match?

 • Je hebt HBO/WO niveau en 0 – 2 jaar werkervaring
 • Je hebt een opleidingsachtergrond in (of een zeer sterke intrinsieke motivatie voor) control en/of procesverbetering
 • Je wilt impact maken in onze stad
 • Je bent ambitieus, gedreven, nieuwsgierig en ondernemend
 • Je wilt jezelf ontwikkelen en werken aan je persoonlijke groei

Wij zijn vooral benieuwd naar jou als persoon. Welke impact wil jij in Vlaardingen maken? Wat is jouw talent? Wat wil je graag leren?

Interesse?

Leuk! Via de sollicitatiebutton op onze vacaturesite kan je jouw cv en motivatie insturen (vooral het ‘waarom’ vinden we heel interessant). Of, nog leuker, stuur ons via Whatsapp een korte video opname waarin je vertelt waarom je graag het traineeship bij de gemeente Vlaardingen wilt volgen. We laten je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd, je kunt al op korte termijn starten. Heb je vooraf nog vragen, bel of app met Edo Ridder (coördinator traineeprogramma) via 06 15442704. Je opname kan naar hetzelfde telefoonnummer en vergeet je cv niet.

Procedure

Jouw eerste gesprek is met Edo Ridder en Suzan van Os (talent recruiter). Daarin onderzoeken we of we een match zijn. Tijdens een tweede gesprek maak je kennis met de teammanager van je toekomstige team en gaan we wat meer de diepte in over de opdracht. Zijn we nog steeds allemaal enthousiast? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek waarbij je je contract ondertekent.

Je zou in september al kunnen starten met je traineeship. Uiteraard zijn we flexibel en houden we rekening met jouw opzegtermijn. Wij kijken nu al uit naar je komst!