Verkeerskundige

Werken in de mooiste havenstad van Nederland. Een stad met ruim 70.000 inwoners, midden tussen het hoofdwegennet A4 en A20 in. Vlaardingen bruist van vernieuwing en op het gebied van mobiliteit en verkeer zijn er de komende jaren heel wat ambities te realiseren. Ben jij een verkeerskundige met lef, iemand die bij het ontwerpen buiten de lijntjes durft te kleuren en houd je wel van een uitdaging? Dan hebben we in Vlaardingen de perfecte vacature voor jou!

Wij zijn op zoek naar een

Verkeerskundige
36 uur

Wat ga je doen als Verkeerskundige?
Als verkeerskundige werk je, samen met je collega’s, mee aan de grote ontwikkelingen waar we als stad voor staan. Ons woningbouwprogramma, duurzame mobiliteit en het verder optimaliseren van de bereikbaarheid binnenstedelijk en regionaal. Meer duurzaamheid en nog betere leefbaarheid. Als verkeerskundige speel je een belangrijke rol in huidige toekomstgerichte vraagstukken als: hoe gaan we in een stad als Vlaardingen om met aanbieders van nieuwe vormen van verkeer, zoals deelauto’s en deelfietsen? En wat te doen met de toename van het aantal elektrische auto’s en de behoefte aan openbare parkeergelegenheden met laadpalen?

Jouw werk in hoofdlijnen:

 • Je maakt deel uit van verschillende projecten waarbij je integraal samenwerkt om de openbare ruimte van Vlaardingen verkeersveiliger te maken.
 • Je bent betrokken bij het opstellen en uitwerken van verkeerskundige plannen om zodoende complexe en grootschalige gebiedsontwikkeling mogelijk te maken.
 • Je hebt dagelijks contact met betrokken inwoners en ondernemers.
 • Je adviseert de inwoners, de ondernemers, je collega’s en het bestuur op basis van tekeningen en plannen, wat het beste scenario is voor Vlaardingen.

Je bent als verkeerskundige verantwoordelijk voor jouw eigen gedeelte van Vlaardingen.

Wie ben jij?
De ambities van Vlaardingen vragen van jou als verkeerskundige om creatieve en slimme oplossingen waarbij het leggen van dwarsverbanden met andere vakdisciplines centraal staat. Je kunt tekeningen en plannen (o.a. verkeerskundig en parkeren) lezen en toetsen. Participatie met inwoners is een belangrijk onderdeel van je werk. Met je verkeerskundige expertise weeg je plannen af en breng je in kaart wat de effecten daarvan zijn voor onze inwoners. De resultaten van je afweging kun je helder en duidelijk presenteren en overbrengen op verschillende doelgroepen zodat je snel draagvlak vindt voor je integrale oplossingen. Je houdt daarbij rekening met de verschillende belangen en hebt een goed gevoel voor de politiek-bestuurlijke verhoudingen in een gemeentelijke organisatie. Je hebt een sterke visie op je vak en je weet de laatste trends en ontwikkelingen te vertalen naar praktische toepassingen voor Vlaardingen.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding bij voorkeur in de richting Verkeerskunde.
 • Je bent enthousiast en jouw enthousiasme werkt aanstekelijk. Je zoekt naar mogelijkheden voor samenwerken en je blijft nieuwsgierig naar ontwikkelingen in je vakgebied.

Jouw team en de organisatie
Jouw nieuwe team, Beheer Openbare Ruimte (BOR), houdt zich bezig met de kwaliteit van de openbare ruimte. Het doel van het team is een comfortabele, veilige en bereikbare openbare ruimte, rekening houdend met de wensen en behoeften van onze bewoners. Jouw team bestaat uit ongeveer 15 gedreven professionals met als taakvelden o.a. Verkeer, Groen, Wegen, Spelen, Kunstwerken, Verlichting, Verkeersregelinstallaties, Water en Riolering. Als verkeerskundige werk je veel samen met de 2 andere verkeerskundigen en de beleidsadviseur. Samen met dit jonge ambitieuze team zet jij je in voor een bereikbaar en verkeersveilig Vlaardingen.
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie, groeiende gemeente! Visie en vooruitgang zijn belangrijk voor de gemeente Vlaardingen, dat betekent voor jou als verkeerskundige dat je aan de slag gaat bij een werkgever waar ruimte is voor innovatie. Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 3.396,- tot € 5.009,- bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 10). Afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een goed ABP-pensioen.
 • Individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook blijven we gedeeltelijk thuis werken. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kunt blijven werken.
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.

Meer informatie
Neem voor inhoudelijke vragen over de functie contact op met Barry Huzen, teammanager Beheer Openbare Ruimte en Wijkbeheer. Hij is bereikbaar via 010 248 4000. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Suzan van Os op 010 248 4364.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!  Klik dan op de sollicitatie button.

 

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Na het ontvangen van een geschikt cv nemen we zo snel mogelijk contact met je op.