Verkeerskundige

Werken in de mooiste havenstad van Nederland. Een stad met ruim 70.000 inwoners, midden tussen het hoofdwegennet A4 en A20 in. Vlaardingen bruist van vernieuwing en op het gebied van mobiliteit en verkeer zijn er de komende jaren heel wat ambities te realiseren. Ben jij een verkeerskundige met lef, iemand die bij het ontwerpen buiten de lijntjes durft te kleuren en houd je wel van een uitdaging? Dan hebben we in Vlaardingen de perfecte vacature voor jou:

 

Verkeerskundige

36 uur
Werken aan VlaarDINGEN
Als verkeerskundige werk je, samen met je collega’s, mee aan de grote ontwikkelingen waar we als stad voor staan. Onze woningbouwopgave, duurzame mobiliteit en het verder optimaliseren van de bereikbaarheid binnenstedelijk en regionaal. Meer duurzaamheid en nog betere leefbaarheid. Als verkeerskundige speel je een belangrijke rol in huidige toekomstgerichte vraagstukken als: hoe gaan we in een stad als Vlaardingen om met aanbieders van nieuwe vormen van verkeer, zoals deelauto’s en deelfietsen? En wat te doen met de toename van het aantal elektrische auto’s en de behoefte aan openbare parkeergelegenheden met laadpalen?

Jouw werk in hoofdlijnen:

 • Je maakt deel uit van verschillende projecten waarbij je integraal samenwerkt aan vraagstukken.
 • Je bent verkeerskundig verantwoordelijk voor Vlaardingen en je bent betrokken bij het opstellen en uitwerken van verkeerskundige plannen en integrale gebiedsontwikkeltrajecten.
 • Je handelt verzoeken en klachten af van onze inwoners
 • Je adviseert de inwoners, de ondernemers, je collega’s en het bestuur op basis van tekeningen en plannen, wat het beste scenario is voor Vlaardingen.

 

Samen met je nieuwe team
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving . Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, vanuit gelijkwaardigheid en met lef. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en we zijn het liefst zoveel mogelijk samen met Vlaardingers actief voor onze stad. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan. Samen werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Jouw nieuwe team, Beheer Openbare Ruimte (BOR), houdt zich bezig met de kwaliteit van de openbare ruimte. Het doel van het team is invulling geven aan de Visie Openbare Ruimte, waarin we streven naar een comfortabele, veilige en bereikbare openbare ruimte, rekening houdend met de wensen en behoeften van onze bewoners. Jouw team bestaat uit ongeveer 15 gedreven professionals met als taakvelden o.a. Verkeer, Groen, Wegen, Spelen, Kunstwerken, Verlichting, Verkeersregelinstallaties, Water en Riolering.

 

Dit verdien je
Als professional in dienst bij Gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je nog meer verdient zijn collega’s die net zo betrokken en gemotiveerd zijn als jij om een optimaal resultaat te behalen. Ook kan je als verkeerskundige bij Vlaardingen rekenen op:

 • Visie en vooruitgang zijn belangrijk voor de gemeente Vlaardingen, dat betekent voor jou als verkeerskundige dat je aan de slag gaat bij een werkgever waar ruimte is voor innovatie.
 • Veel bewegingsvrijheid, verantwoordelijkheid en afwisseling in je werk.
 • Korte lijnen binnen de organisatie. Contact is laagdrempelig binnen Vlaardingen, ook met het bestuur.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 2973,00 tot € 4494,00 bruto op basis van 36 uur in salarisschaal 10.
 • Flexibele werktijden. Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: ook na de Coronacrisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

 

Dit breng je mee
De ambities van Vlaardingen vragen van jou als verkeerskundige om creatieve en slimme oplossingen waarbij het leggen van dwarsverbanden met andere vakdisciplines centraal staat. Je kunt tekeningen en plannen (o.a. verkeerskundig en parkeren) lezen en toetsen. Participatie met inwoners is een belangrijk onderdeel van je werk. Met je verkeerskundige expertise weeg je plannen af en breng je in kaart wat de effecten daarvan zijn voor onze inwoners. De resultaten van je afweging kun je helder en duidelijk presenteren en overbrengen op verschillende doelgroepen zodat je snel draagvlak vindt voor je integrale oplossingen. Je houdt daarbij rekening met de verschillende belangen en hebt een goed gevoel voor de politiek-bestuurlijke verhoudingen in een gemeentelijke organisatie. Je hebt een sterke visie op je vak en je weet de laatste trends en ontwikkelingen te vertalen naar praktische toepassingen voor Vlaardingen.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de richting Verkeerskunde.
 • Je bent enthousiast en jouw enthousiasme werkt aanstekelijk. Je zoekt naar mogelijkheden voor samenwerken en je blijft nieuwsgierig naar ontwikkelingen in je vakgebied.

 

Ben jij degene die we zoeken?
Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk 12 december 2021 op deze vacature van verkeerskundige via de sollicitatie button. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Ming Wong, teammanager, via (010) 248 4000. Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.Bijzonderheden
Bijzondere tijden vragen om flexibele oplossingen, waarin gezondheid voorop staat. We voeren daarom het eerste gesprek online via MS Teams. Je hoort zo snel mogelijk of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.