Trouwbegeleider

Lever jij een bijdrage aan de mooiste dag van hun leven?

Elkaar het ‘ja’-woord geven is voor veel mensen één van de hoogtepunten in het leven.
In de gemeente Vlaardingen zorgt het team van buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand en gastheren en –vrouwen ervoor dat jaarlijks gemiddeld 350 huwelijken op een speciale en persoonlijke wijze worden voltrokken.

Om de Buitengewoon Ambtaren van de Burgerlijke Stand te ondersteunen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten als:

 

Trouwbegeleiders bij huwelijksvoltrekkingen

 


Als trouwbegeleider heb je een belangrijke rol bij de huwelijksvoltrekkingen en geregistreerde partnerschappen in het stadhuis van de gemeente Vlaardingen. Dit begint bij het luiden van de klokken en het openen van het stadhuis. Je staat de bruiloftsgasten te woord en begeleidt hen op aanwijzing van het bruidspaar naar hun plaatsen in de trouwzaal. Hierbij heb je extra aandacht voor de mindervalide gasten.
Samen met de Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand zorg je ervoor dat de trouwceremonie vlekkeloos verloopt. Dit doe je door er o.a. voor te zorgen dat de ceremonie op tijd begint en eindigt en dat de door het bruidspaar gekozen muziek klaar staat. Vanzelfsprekend stem je het verloop van de huwelijksvoltrekking van te voren af met de Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Ook assisteer je de Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand tijdens de ceremonie waar nodig.
Aan het einde van de ceremonie sta je klaar om het bruidspaar op te vangen en ben je tot hulp bij het maken van foto’s in het stadhuis.

 

Wat breng je mee?

  • Je bent representatief en sociaal ingesteld;
  • Je kunt communiceren met mensen van verschillende achtergronden;
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
  • Je hebt ervaring met het spreken in het openbaar;
  • Je weet de rust te bewaren bij stressvolle situaties.

Een huwelijksvoltrekking neemt ongeveer één uur in beslag. Gezien de piekperiode van juni tot en met september is het wenselijk dat je veelvuldig beschikbaar bent in deze maanden, met name op de vrijdagen.

 

Dit verdien je
Als trouwbegeleider werk je in een poule van ongeveer 10 vrijwilligers. Voorafgaand aan je inzet als trouwbegeleider word je een training aangeboden zodat je je rol eigen kunt maken. Daarnaast kun je periodiek deelnemen aan een EHBO-cursus. Vanzelfsprekend zorgen wij voor bedrijfskleding. De gemeente Vlaardingen vergoedt gemaakte onkosten en zorgt dat je tijdens de uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent.

 

Informatie en sollicitatie
Herken jij je in bovenstaand profiel en vind je het leuk om in je vrije tijd deelgenoot te zijn van een van de mooiste dagen van de bruidsparen? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Stuur je motivatiebrief en CV naar kcc@vlaardingen.nl

Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Chantal Post of Esther Schoo van de burgerlijke stand telnr. (010) 248 4000.

Kijk voor meer informatie over de gemeente Vlaardingen op www.vlaardingen.nl.