Toezichthouder bouw- en woningtoezicht

Toezichthouder bouw- en woningtoezicht
36 uur
Fijn en veilig wonen en werken willen we allemaal. Wil jij ervoor zorgen dat we in Vlaardingen kunnen garanderen dat er gebouwd wordt volgens de regels? Dat illegale activiteiten in panden binnen onze gemeente opgemerkt en gestopt worden? Lees dan snel verder!


Wat ga je doen?
Als toezichthouder bouw- en woningtoezicht zorg jij ervoor dat er goed en veilig gebouwd wordt in Vlaardingen en dat er op een rechtmatige manier van een pand gebruik wordt gemaakt. Jij controleert of er een vergunning verstrekt is, of de constructie juist is en of de werkzaamheden volgens de regels worden uitgevoerd. Je behandelt meldingen en klachten en gaat met inwoners en bedrijven in gesprek om oplossingen te bedenken en op die manier handhavingszaken te voorkomen. Constateer je toch een overtreding, dan ga je over tot handhaving. Ook ben je van de partij bij de integrale (ondermijnings-)controles. Naast de contacten met onze interne collega's heb je ook veel contact met onze partners van de Veiligheidsregio, Woningbouwvereniging etc.

In hoofdlijnen houd jij je bezig met:

 • Controleren van vergunningen met betrekking tot bouwen en wonen
 • Bevindingen rapporteren, eventueel inschakelen van expertise voor complexe situaties en overtredingen melden
 • Handhaven bij geconstateerde overtredingen
 • Implementeren van de Wet kwaliteitsborging en de omgevingswet
 • Handelen bij calamiteiten zoals een plofkraak  (in verband met de constructie van een gebouw)


Wie ben jij?
Jij bent de ogen en oren van onze organisatie als het om bouwen en wonen gaat. Jij ziet wat er gebeurt en op basis daarvan onderneem jij actie. Als vanzelfsprekend heb jij verstand van bouwen en constructies en de ontwikkelingen in de wet- en regelgeving daar omheen. Je moet namelijk tijdens een controle kunnen inschatten of er volgens de regels gewerkt wordt. Als je moet handhaven, wordt dat niet altijd positief ontvangen. Je bent je daar van bewust en je bent in staat om vervelende situaties te de-escaleren. Met jouw empathisch vermogen laat jij zien dat je er bent om mee te denken in oplossingen. Jouw rapporten zijn voorzien van volledige informatie en duidelijk geschreven zodat jouw collega, jurist, er verder mee aan de slag kan.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • HBO werk- en denkniveau en in het bezit van het diploma ABW-I en ABW-II. Heb je een opleiding gevolgd in een relevante richting maar nog geen ABW-I of ABW-II diploma? Dan ben je wel bereid deze te volgen.
 • Je hebt goede actuele kennis van het omgevingsrecht en je bent nieuwsgierig naar de toekomstige ontwikkelingen, zoals de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.Jouw team en de organisatie
Jouw nieuwe team, Bouw- en woningtoezicht, houdt zich onder andere bezig met de WABO het controleren van de naleving van bouw- en veiligheidsvoorschriften. Je collega’s van Bouw- en woningtoezicht vormen een hechte club die elkaar graag opzoeken om te sparren over werkinhoud.
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.


Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst veel afwisseling in je werk, zowel binnen achter je PC als buiten op locatie met je Ipad. Geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt. Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 2865,00 tot € 4208,00 bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 9). Afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een goed ABP-pensioen
 • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook werken we gedeeltelijk thuis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.


Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Giny Roeters, teammanager Toezicht en Handhaving en Bouw- en Woningtoezicht, via (010) 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton!

Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij direct contact op.