Teammanager financiën 36 uur

Teammanager financiën 36 uur
Zorg jij met jouw gemeentelijke ervaring voor een stevige strategische, financiële impact? Dan is er voor jou binnen de gemeente Vlaardingen een top uitdaging beschikbaar.

Wat ga je doen?
In deze uitdagende rol stuur je de collega’s binnen team Financiën aan en geef je gevraagd en ongevraagd advies aan je collega’s, management en het gemeentelijke bestuur. Alles is gericht op de ontwikkeling en realisatie van de bestuurlijke, financiële strategie. Je bent proactief en in staat om onafhankelijk te adviseren, zodat de gemeente en haar bestuur de beste afweging kunnen maken voor onze mooie stad. Je bent integraal verantwoordelijk voor de gemeentelijke financiën en de planning en control cyclus. Hierin zijn de afgelopen jaren al flinke stappen gezet. Aan jou de taak om deze positieve ontwikkeling verder uit te bouwen. Hierbij maak je gebruik van jouw ervaring en best practices die je mee kunt nemen en waar passend te implementeren.

Wie ben jij?
Jij bent een sterk persoon die op basis van ruime (financiële) kennis en ervaring organisaties helpt te ontwikkelen. Jij acteert gemakkelijk op meerdere niveaus; van operationeel niveau tot en met wethouders en gemeentesecretaris. Voor essentiële dossiers ben jij een adviseur op topniveau. Hierdoor kan de gemeente wel overwogen beslissingen nemen om onze stad nog verder te ontwikkelen. Je bent een verbinder en weet een constructieve samenwerking op te bouwen met oog voor de, soms verschillende, politieke belangen. Je hebt een coachende stijl van leidinggeven en je stuurt op resultaat. Daarbij vinden wij het belangrijk dat je in jouw management- en persoonlijke stijl benaderbaar bent voor iedereen.

Wat we verder nog belangrijk vinden:

  • WO werk- en denkniveau (accountancy of bedrijfseconomische richting).
  • Ruime ervaring (> drie jaar) binnen een gemeente op relevant niveau.
  • Je kunt invulling geven aan proces- en opgavegericht werken.
  • Je bent een (strategische) sparringpartner voor collega’s, management en bestuurders.
  • Je hebt een sterk gevoel voor de politiek-bestuurlijke dynamiek binnen een gemeente.

Jouw team en de organisatie
Het team Financiën bestaat uit de medewerkers van de financiële administratie, financieel adviseurs, financieel beleidsmedewerkers en een fiscaal adviseur. Het team omvat ongeveer 25 enthousiaste en betrokken medewerkers. Het team maakt samen met enkele andere ondersteunende teams onderdeel uit van de portefeuille Bedrijfsvoering. Naast deze portefeuille bestaat de gemeentelijke organisatie verder uit de portefeuilles Fysiek, Sociaal & Dienstverlening en Concern.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie, groeiende gemeente! Veel afwisseling in je werk; geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt. Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

  • Salaris van € 4.343,- tot € 6.461,- bruto op basis van 36 uur. Uiteraard gaan we graag verder in gesprek over wat jij een passend salaris vindt.
  • Een goed ABP-pensioen.
  • Individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
  • Hybride werken. Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook blijven we gedeeltelijk thuis werken. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
  • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kunt blijven werken.

Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Gerard de Groot, Directeur Bedrijfsvoering via (010) 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken. Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek! Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.


Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatie button.
Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij geschikte bevonden reacties nemen wij direct contact op.