Teammanager HRM

Teammanager HRM
36 uur

Daar waar jij talent voor hebt, wat je leuk vindt, en waar je meerwaarde kunt leveren, daar gaat je hart sneller van kloppen! Precies dat is wat er nodig is om de glimlach van de Vlaardinger te bereiken.
Als aanvoerder van een team maak je het verschil door ieders talenten te zien en in te zetten. Als aanjager in het managementteam werk je mee aan een organisatiestructuur die dit in de breedte ondersteunt.

Wat ga je doen?
Je stuurt een team van 13 medewerkers aan en je bent inhoudelijk gesprekspartner op strategisch niveau voor directie en bestuur.

Doelen waar jij impact mee maakt:

 • Je zet jouw team neer als sterke en betrouwbare businesspartner voor de organisatie zodat de interne klant bediend wordt met professioneel HRM advies.
 • Je zet belangrijke HRM thema's zoals SPP, MBO stad, HR21, vernieuwde gesprekscyclus en onboarding op de kaart en zorgt ervoor dat deze succesvol worden uitgevoerd.
 • Je neemt initiatief en adviseert over de doorontwikkeling van de organisatie naar een flexibele en daadkrachtige organisatie die kan inspelen op de behoefte van de stad.
 • De glimlach van de Vlaardinger én van onze collega's, vertaald naar de ambitie: In 2024 scoren we een 7,5 op zowel tevredenheid van inwoners en ondernemers als op medewerkerstevredenheid.

Samen met je team stel je jaarlijks een teamplan op met de verschillende thema's en projecten waar HRM aan bijdraagt. Je begeleidt je team bij de uitvoering hiervan.

Wat wij zoeken in een nieuwe teammanager:
Je staat áchter je team:
Je coachende manier van leidinggeven geeft vertrouwen en ruimte doordat er een goede balans is tussen loslaten en sturen. Je hebt continu aandacht voor de professionele ontwikkeling van de medewerkers en het team als geheel.

Je staat náást je team:
Je bent een echte teamspeler die gebruik maakt van de expertise in het team en talent ziet, benut en verder ontwikkelt. Je stimuleert de samenwerking, ook over de grenzen van je team heen, en bevordert het teamgevoel. Je geeft constructieve feedback en je kunt deze ook ontvangen.

Je staat vóór je team:
Je ziet én pakt kansen en durft risico's te nemen en knopen door te hakken, rekening houdend met de uiteenlopende belangen. Je bent organisatie sensitief en je durft 'nee' te zeggen tegen opdrachten waarvoor geen capaciteit beschikbaar is of die niet tot de scope van het team behoren. Uiteraard denk je (mee) in oplossingen.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • WO werk- en denkniveau in de richting van bedrijfskunde of HRM, met leidinggevende ervaring, zowel coachend als inhoudelijk. Kennis van arbeidsrecht is een pre.
 • Je kunt invulling geven aan proces- en opgavegericht werken en bent zowel ontwikkel- als resultaatgericht.
 • Je kunt strategisch adviseren aan en sparren met directie en bestuurders.
 • Je hebt gevoel voor de politiek-bestuurlijke dynamiek binnen een gemeente.

Jouw team en de organisatie
Met front office medewerkers, generieke HRM adviseurs, recruiters, een arbocoördinator, opleidingsadviseur, organisatieadviseur, beleidsadviseur én hrm data-analist is kennis en expertise in jouw nieuwe team HRM zeker aanwezig! We zijn een vak-volwassen en zelf startend team met behoefte aan een manager die op strategisch niveau in de organisatie kan bewegen. De HRM thema's verdelen we naar ieders talenten. We geven elkaar constructieve feedback en we investeren in elkaar.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Wat hebben wij jou te bieden?
Wij hechten veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Waardering: Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris tot € 6.103,00 op basis van 36 uur. Uiteraard gaan we graag verder in gesprek over wat jij een passend salaris vindt.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek is 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook blijven we gedeeltelijk thuis werken. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Persoonlijke ontwikkeling: Meer dan 50 up-to-date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie met onze medewerkers.
 • Korte lijnen: Vlaardingen is een middelgrote gemeente, waardoor de lijnen naar directie en bestuur kort zijn, maar zeker ook tussen de verschillende teams. Je valt direct onder de concerndirecteur met de portefeuille bedrijfsvoering.
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

Meer weten of meteen solliciteren?
Vlaardingen wérkt. Samen. Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Gerard de Groot, directeur bedrijfsvoering via (010) 248 4000.
Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatiebutton.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij zo snel mogelijk contact op.