Strategisch financieel adviseur, ruimtelijk domein 36 uur

 Strategisch Financieel Adviseur, Ruimtelijk Domein 36 uur

Zorg jij met jouw strategisch financieel advies dat de openbare ruimte in de gemeente Vlaardingen optimaal kan worden ingericht? Zorg jij daardoor als het ware voor de basis van “je eigen wijk” in onze gemeente?

Wat ga je doen?

In deze mooie uitdagende rol ben jij de strategische en financiële business partner voor het ruimtelijk domein . Jij adviseert verschillende betrokkenen (collega’s, management en bestuur) op senior niveau. De komende jaren staat de gemeente Vlaardingen voor een grote woningbouwopgave. Daarbij staan er vanzelfsprekend ook grote ontwikkelingen voor de openbare ruimte op stapel. Verschillende financiële elementen zijn daarbij belangrijk zoals subsidies, financiële overeenkomsten met externe partijen en businesscases bij omvangrijke gebiedsontwikkelingen. Jij analyseert en adviseert op basis van jouw stevige, financiële kennis zodat de gemeente de beste keuze kan maken en het overheidsgeld efficiënt besteed wordt aan kwalitatieve projecten. Binnen onze gemeente zijn de lijnen kort en kun je echt impact maken met jouw advies en zie je de resultaten van jouw inspanning.

Wie ben jij?

Jij staat stevig in je schoenen, kunt op je eigen handelen reflecteren en dilemma's goed benoemen. Trends en ontwikkelingen herken je vroegtijdig en je organiseert de dialoog daarover met de bijhorende acties. Jij vindt het belangrijk om samen met je directe collega’s een prestatie neer te zetten. Hierin neem jij het voortouw door jouw proactieve houding. Jij kunt een boodschap overbrengen op bestuurlijk niveau, maar ook op de werkvloer. Je bent duidelijk, luistert goed naar je gesprekspartner en sluit daarop aan met jouw advies. In stressvolle situaties blijf jij kalm en ga je weloverwogen te werk. Je gaat voor kwaliteit, neemt het initiatief, enthousiasmeert en creëert draagvlak voor continue verbeteringen.

Wat we verder nog belangrijk vinden:

  • WO werk- en denkniveau (bedrijfseconomie, bedrijfskunde of accountancy)
  • Minimaal 3-5 jaar ervaring op (strategisch) financieel niveau binnen een gemeentelijke omgeving.
  • Je bent resultaatgericht en weet je advies zowel schriftelijk als mondeling overtuigend over te brengen.
  • Je hebt een sterk gevoel voor de politiek-bestuurlijke dynamiek binnen een gemeente.

Jouw team en de organisatie

Het team Financiën bestaat uit de medewerkers van de financiële administratie, financieel adviseurs, financieel beleidsmedewerkers en een fiscaal adviseur. Het team omvat ongeveer 25 enthousiaste en betrokken medewerkers. Het team maakt samen met enkele andere ondersteunende teams onderdeel uit van de portefeuille Bedrijfsvoering. Naast deze portefeuille bestaat de gemeentelijke organisatie verder uit de portfeuilles Fysiek, Sociaal & Dienstverlening en Concern.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Wat hebben wij jou te bieden?

Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie, groeiende gemeente! Veel afwisseling in je werk; geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt. Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

  • Salaris van € 4.447,- tot € 6.103,- bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 12, 36 uur). Afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Een goed ABP-pensioen. 
  • Individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
  • Hybride werken. Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook blijven we gedeeltelijk thuis werken. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
  • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kunt blijven werken.

 Meer weten of meteen solliciteren?

Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Gerard de Groot; directeur bedrijfsvoering op telefoonnummer 065003498.  Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met onze recruiter: Suzan van Os  via 010 248 4364. Wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of theedrinken en de mogelijkheden bespreken? Suzan gaat graag met je in gesprek.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook!  Klik dan op de sollicitatie button.

Voor deze vacature is er geen sluitingsdatum. Bij geschikt bevonden reactie(s) nemen wij direct contact op.