Strategisch financieel adviseur ruimtelijk domein

Jij krijgt energie van mensen én van cijfers. En naast brede kennis over gemeentefinanciën heb jij ook nog eens bijzonder veel interesse in de fysieke leefomgeving, van ontwikkeling tot beheer. Ben jij op zoek naar een baan waar je het verschil kunt maken?

Word dan onze nieuwe

 

Strategisch financieel adviseur ruimtelijk domein

36 uur
Werken aan VlaarDINGEN
Als strategisch financieel adviseur ben je de financiële schakel in de organisatie. Je adviseert het management, de directie en het bestuur over tactische en strategische ontwikkelingen en vraagstukken met betrekking tot het ruimtelijk domein. Je komt met ideeën over verbetering en vernieuwing in de bedrijfsvoering.  

In hoofdlijnen houd jij je bezig met:

 • ondersteunen en adviseren van het management, directie en bestuur

 • opstellen van businesscases

 • bewaken van de voortgang en kwaliteit van de planning & control cyclus

 • bewaken van de kwaliteit en integraliteit van bestuurlijke adviezen

  

Samen met je nieuwe team
Bij Gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving . Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, vanuit gelijkwaardigheid en met lef. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en we zijn het liefst zoveel mogelijk samen met Vlaardingers actief voor onze stad. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan. Samen werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Binnen jouw nieuwe team Financiën werk je samen met een strategisch adviseur sociaal domein, financieel adviseur, junior adviseurs en financieel beleidsmedewerkers.

 

Dit verdien je
Als professional in dienst bij Gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je nog meer verdient zijn collega’s die net zo gemotiveerd zijn als jij en aandacht hebben voor elkaar en hart voor de stad. Ook kan je als strategisch financieel adviseur ruimtelijk domein rekenen op:

 • Een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.
 • Een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de stad.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 4279,- tot € 5872,- bruto op basis van 36 uur in schaal 12.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: ook na de Coronacrisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

 

Dit neem je mee
Managers, directie en bestuur waarderen jouw advies, ook als je je soms kritisch en streng opstelt. Collega’s betrekken jou bij lastige vraagstukken. Je zoekt de verbinding binnen de organisatie en je werkt vanuit nieuwsgierigheid: je verplaatst je in je gesprekspartner en denkt mee over oplossingen. Met jouw kennis, (levens)ervaring en onafhankelijk oordeel overtuig jij anderen. Met jouw energie neem je anderen mee in een snel veranderende omgeving. Jij maakt een bewuste keuze voor het ruimtelijk domein, omdat daar jouw interesse ligt. Jouw kennis van dit vakgebied maakt dat je inhoudelijk met het management, directie en bestuur kunt sparren en dit kunt vertalen naar een financieel advies.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • HBO+ of universitair werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar soortgelijke werkervaring;
 • Ruime kennis van gemeentefinanciën;
 • Politieke en bestuurlijke sensitiviteit: je weet wat er speelt, je snapt waar de gevoeligheden liggen en je begrijpt wat dit betekent voor je werk.

 

Ben jij degene die we zoeken?
Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk 26 september 2021 op deze vacature van strategisch financieel adviseur ruimtelijk domein via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Marco Jonker, Teammanager Financiën, via (010) 248 4000. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.Bijzonderheden
Bijzondere tijden vragen om flexibele oplossingen, waarin gezondheid voorop staat. We voeren daarom de gesprekken online via MS Teams. Je hoort zo snel mogelijk of je uitgenodigd wordt.