Strategisch bestuursadviseur

Strategisch bestuursadviseur
32-36 uur

De gemeente Vlaardingen is onderdeel van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), een gebied van 23 gemeenten. Deze gemeenten bundelen hun krachten om het gebied beter bereikbaar te maken en het economisch vestigingsklimaat te versterken. Voor de regierol op regionale samenwerking zoeken wij een goede netwerker die de belangen van Vlaardingen behartigt. Weet jij de verbinding te leggen tussen bestuur en organisatie? Én vertegenwoordig jij Vlaardingen binnen het regionale netwerk? Dan is dit jouw functie!

Werken aan Vlaardingen
Als strategisch bestuursadviseur coördineer je de adviezen en stukken van de verschillende afdelingen richting het bestuur, waaronder de integrale advisering richting het college over jouw portefeuille: de regionale samenwerking. Hierin bewaak je de integraliteit, maar ben je ook scherp op de inhoud. Je werkt samen met de (strategische) staf- en beleidsadviseurs aan de inhoud. Je coördineert onze ambities en activiteiten in het kader van de regionale samenwerking zowel intern als extern. Een belangrijke doelstelling is om Vlaardingen op de kaart te zetten, want we zijn trots op wat we doen. Dit doe je bijvoorbeeld door je netwerk in te zetten.

Gemeente Vlaardingen is volop in ontwikkeling en op dit moment worden door de raad, het bestuur en de ambtelijke organisatie prioriteiten gesteld. Jij zorgt ervoor dat de prioriteiten van bestuur en organisatie feilloos op elkaar aansluiten. Je regisseert de integrale advisering richting het college, waarbij je nauw samenwerkt met de (strategische) stafadviseurs.

Meer in detail houd jij je bezig met:

 • bevorderen en bewaken van de kwaliteit van strategisch beleid en beleidsontwikkelingen;
 • adviseren aan en ondersteunen van de directie, het management en het bestuur;
 • signaleren van ontwikkelingen binnen je portefeuille, die voor het gemeentelijk strategische beleid van belang kunnen zijn;
 • (mede) opstellen van strategische beleidsdocumenten zoals de jaarlijkse begroting.

Dit breng jij met je mee:
Je bent een echte netwerker die Vlaardingen vertegenwoordigt in de regio. Je kent de regio en je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen op nationaal en internationaal niveau. Jij hebt een drive om de (ambitieuze) doelen van het bestuur te behalen en je weet wat daar voor nodig is. Jij bent een spin in het web, die precies weet wanneer je wie moet betrekken en welke (proces)stappen doorlopen moeten worden om het bestuur tijdig en volledig te informeren. Je zit overal bovenop: belangrijke dossiers, kwaliteit, haalbaarheid en deadlines heb jij allemaal in je vizier. Je schakelt moeiteloos tussen strategie en inhoud en waar nodig werk je mee op operationeel niveau. Met jouw politiek-bestuurlijke sensitiviteit voel jij je als een vis in het, soms wat onstuimige, Vlaardingse water.

Wat we verder nog belangrijk vinden:

 • Academisch werk- en denkniveau, met kennis van economische vernieuwing, mobiliteitsopgaven en duurzaamheid en ervaring met regionaal ruimtelijk-economische vraagstukken
 • Ervaring in een regisserende/coördinerende rol. Je organiseert dat iedereen op tijd zijn of haar steentje bijdraagt aan het resultaat.

Dit krijg je in deze baan:
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie, groeiende gemeente! Veel afwisseling in je werk; een rol waarin je alles hoort en ziet binnen de organisatie, maar ook wat er speelt in de regio. Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 4.447,- tot € 6.103,- bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 12). Uiteraard gaan we graag verder in gesprek over wat jij een passend salaris vindt.
 • Een goed ABP-pensioen.
 • Individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Hybride werken. Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook werken we gedeeltelijk thuis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen "Vlaardingse" School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kunt blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.

Samen met je team voor de gemeente Vlaardingen
Het team Strategie en Beleid valt rechtstreeks onder de gemeentesecretaris en heeft een onafhankelijke positie binnen de organisatie. Het team houdt zich bezig met de voorbereiding en uitwerking van de bestuurlijke agenda, strategische advisering aan de directie, de bewaking van de kwaliteit en integraliteit van bestuurlijke adviezen en ondersteuning in het oplossen van bestuurlijke en/of organisatorische vraagstukken en knelpunten.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Meer weten of meteen solliciteren?
Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Monique Platschorre, teammanager strategie en beleid via (010) 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek! Zij is bereikbaar via 010 248 4364.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatiebutton!

Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen zo snel mogelijk contact op.