Strategisch Adviseur Economische zaken

Vlaardingen is in ontwikkeling. Een van de ambities in de toekomstvisie is ‘Vlaardingen woonstad voor iedereen’. Een goede economie is een voorwaarde voor prettig wonen. Een aantrekkelijke binnenstad verhoogt het woongenot en kwalitatief hoge bedrijventerreinen zorgen voor een fijne werkomgeving. Het economisch beleid van de gemeente is een middel om dit te realiseren. Hiervoor hebben wij versterking nodig. Wij zijn daarom op zoek naar een:

 

Strategisch adviseur economische zaken

32 - 36 uur per week (100%)

 

Werken aan Vlaardingen

Werken en ondernemen is als basis benoemd in het nieuwe coalitieakkoord ‘Groei en Bloei voor Vlaardingen’ om prettig te kunnen wonen, werken en recreëren in onze stad. Wij bevorderen een krachtige lokale en regionale economie met behoud van werkgelegenheid en wij stimuleren nauwe samenwerking tussen het lokale en regionale bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld en de overheid. De realiteit verandert voortdurend, waardoor het beleid regelmatig moet worden aangepast. Je kunt daarbij denken aan zaken als de wenselijkheid van darkstores, een visie op sportscholen en herziening van het terrassenbeleid. Op korte termijn moeten de detailhandelsnota, de horecanota en de beleidsnota bedrijventerreinen worden vernieuwd.

De werkzaamheden waarmee jij impact maakt:

 • Het organiseren van ambtelijke, bestuurlijke en externe participatie;
 • Het bouwen van een netwerk van lokale ondernemersverenigingen, bedrijven en instellingen;
 • Signaleren van actuele economische onderwerpen die impact hebben op Vlaardingen;
 • Het leveren van een actieve bijdrage aan het ontwikkelen en uitvoeren van meer complexe projecten (zowel extern als intern) op het vlak van economische ontwikkeling en beleidsvorming
 • Daarnaast is het belangrijk mee te denken en te praten op regionaal niveau via de MRDH, lever je input voor de nieuwe gebiedsvisies en bestemmingsplannen en adviseer je collega’s en bestuur over nieuwe ontwikkelingen en initiatieven.

 

Dit krijg je

Als strategisch adviseur Economische Zaken bij Vlaardingen rekenen op:

 • Impact: jij maakt het verschil voor de (toekomstige) ondernemers en bewoners van Vlaardingen.
 • Bijdragen aan ontwikkeling: jij zorgt er met de andere beleidsmedewerkers van het team voor dat de voorwaarden voor het uitvoeren van het gewenste beleid aanwezig zijn. Ook denk jij mee op regionaal niveau over de economische opgaven van de regio en de rol van Vlaardingen daarin
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 4.074,- tot € 5.736,- bruto op basis van 36 uur in schaal 11A.
 • Flexibele werktijden. Jouw werkweek duurt 32 tot 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: Wij blijven gedeeltelijk thuis werken. Daarvoor zijn de faciliteiten beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up-to-date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

Samen met je nieuwe team

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, vanuit gelijkwaardigheid en met lef. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en we zijn het liefst zoveel mogelijk samen met Vlaardingers actief voor onze stad. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan. Samen werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Binnen het fysieke domein werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen naar een vitale stad. Als beleidsadviseur ben je onderdeel van het enthousiaste en diverse team Economie,  Ruimte, Wonen en Milieu, dat bestaat uit bijna 30 medewerkers. Economie levert daaraan 2 strategische adviseurs en 2 accountmanagers.

Dit breng je mee

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO/WO-niveau;
 • Aantoonbare ervaring als (beleids)adviseur bij voorkeur binnen  een gemeente;
 • Bij voorkeur kennis op het gebied van Economische Zaken;
 • Uitstekende schrijfvaardigheden.

 Ben jij degene die we zoeken?

Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer dan op deze vacature via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Jeanette Hobo, teammanager economie en wonen, via (010) 248 4000.

Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Nina van de Pieterman beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via 06 12417370.

Bijzonderheden

Er is geen sluitingsdatum voor deze vacature. Bij geschikt bevonden reactie nemen wij direct contact op.