Strategisch Adviseur Economische Zaken

Vlaardingen is in ontwikkeling. Een van de ambities in de toekomstvisie is 'Vlaardingen woonstad voor iedereen'. Een goede economie is een voorwaarde voor prettig wonen. Een aantrekkelijke binnenstad verhoogt het woongenot en kwalitatief hoge bedrijventerreinen zorgen voor een fijne werkomgeving. Het economisch beleid van de gemeente is een middel om dit te realiseren. Hiervoor hebben wij versterking nodig. Wij zijn daarom op zoek naar een:

Strategisch adviseur economische zaken
32 - 36 uur per week

Wat ga je doen?
Werken en ondernemen is de basis van het nieuwe coalitieakkoord 'Groei en Bloei voor Vlaardingen'. Wij bevorderen een krachtige lokale en regionale economie met behoud van werkgelegenheid en wij stimuleren nauwe samenwerking tussen het lokale en regionale bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld en de overheid. De realiteit verandert voortdurend, waardoor het beleid regelmatig moet worden aangepast. Je kunt daarbij denken aan zaken als de wenselijkheid van darkstores, een visie op sportscholen en herziening van het terrassenbeleid. Op korte termijn moeten de detailhandelsnota, de horecanota en de beleidsnota bedrijventerreinen worden vernieuwd.
Waar jij impact mee maakt:

 • Jij zorgt ervoor dat het beleid ondersteunend is aan de doelen van de gemeente en dat het de ondernemers optimaal faciliteert.
 • Je gebruikt de input van de accountmanagers om de behoeften van de ondernemers te kennen en deze mee te nemen voor het beleid.
 • Je signaleert actuele economische onderwerpen die impact hebben op Vlaardingen.
 • Je levert een actieve bijdrage aan het ontwikkelen en uitvoeren van meer complexe projecten (zowel extern als intern) op het vlak van economische ontwikkeling en beleidsvorming.
 • Je denkt en praat mee op regionaal niveau via de MRDH, je levert input voor de nieuwe gebiedsvisies en bestemmingsplannen en je adviseert collega's en bestuur over nieuwe ontwikkelingen en initiatieven.
 • Jouw input draagt bij aan een bruisende binnenstad.

Samen met je collega's stel je de jaaragenda EZ op en maak je deel uit van de uitvoering, waaronder evenementen, netwerkborrels en dit jaar activiteiten in het kader van het Vlaardingse jubileumjaar (Vlaardingen 750).

Dit breng je mee

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO/WO-niveau.
 • Aantoonbare ervaring als (beleids)adviseur bij voorkeur binnen een gemeente.
 • Bij voorkeur kennis op het gebied van Economische Zaken.
 • Uitstekende schrijfvaardigheden.

Jouw nieuwe team en de organisatie
Jouw nieuwe team Economie & Wonen bestaat uit ongeveer twaalf betrokken en enthousiaste professionals die te maken hebben met veel politiek gevoelige projecten en zich daar in thuis voelen. Het sub-team Economie is een team met een hele fijne werksfeer waar 2 enthousiaste collega's het accountmanagement op zich nemen en jij als adviseur de vertaling naar o.a. het beleid maakt.
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Dit verdien je
Wij hechten veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Waardering: Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 4.074,- tot € 5.736,- bruto op basis van 36 uur in schaal 11A. Afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek is 32-36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook werken we gedeeltelijk thuis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Persoonlijke ontwikkeling: Meer dan 50 up-to-date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie met onze medewerkers.
 • Korte lijnen: De gemeente Vlaardingen is een platte organisatie met korte lijnen. Dit zorgt ervoor dat je de verantwoordelijkheid krijgt en ook écht het verschil kunt maken voor de (toekomstige) ondernemers en bewoners van Vlaardingen.
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Bel dan met Jeanette Hobo, teammanager Economie en Wonen, via (010) 248 4541.
Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatiebutton.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij zo snel mogelijk contact op.