Senior informatiespecialist

Senior informatiespecialist
32-36 uur
Jij ziet het belang van goed informatiebeheer en wilt dit graag overbrengen binnen de organisatie. Je hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan en voor complexe vragen en registraties draai jij je hand niet om. Herken je jezelf? Lees dan snel verder.

De gemeente Vlaardingen heeft ambities om de dienstverlening naar burgers en bedrijven te professionaliseren. Dat doen we onder andere door de informatiehuishouding te organiseren, digitaliseren en zaakgericht te gaan werken. Daarnaast zijn we volop bezig met de implementatie van een nieuw zaaksysteem.

Dit ga je doen
Onze (senior) informatiespecialisten zijn verantwoordelijk voor het informatiebeheer van de gehele organisatie. Samen met de andere informatiespecialisten registreer, routeer en archiveer je analoge en digitale informatiestromen. Als senior ben jij het aanspreekpunt en vraagbaak voor complexe registraties en vragen. Daarnaast adviseer en ondersteun je bij het ontwikkelen en verbeteren van de informatiebeheerprocessen.

Jouw werk in het kort:

 • Je draagt bij aan de inrichting en implementatie van het nieuwe zaaksysteem en het zaakgericht werken.
 • Je werkt mee aan de verbetering en vernieuwing van het informatiebeheer en de profilering en positionering van het team informatiebeheer binnen de organisatie.
 • Je voert samen met informatiemanagement en ICT diverse projecten uit.
 • Je controleert de registraties van verschillende medewerkers en met je directe collega’s werk je volgens het vierogen-principe.
 • Je pakt de coördinatie en de afstemming voor aanpak en uitvoering van (deel)projecten m.b.t. de informatiehuishouding.

Wie ben jij?
Jij voelt je helemaal thuis in het vakgebied informatiebeheer en bent analytisch sterk. Vanuit jouw kennis en ervaring pak je de processen aan en ben je het aanspreekpunt bij complexe vragen. Je hebt daarin ook een rol als vertegenwoordiger: je kunt goed uitleggen waarom de processen op deze manier zijn ingericht en betrekt collega’s of klanten in een oplossing. Je hebt gevoel voor de techniek achter een systeem en vindt het leuk om daar af en toe in te duiken om problemen op te lossen. Jij hebt je werk goed georganiseerd, maar kunt ook schakelen als je dag iets anders verloopt dan gepland. Als je collega’s hulp nodig hebben, sta je voor hen klaar (andersom uiteraard ook).

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau met aanvullende opleidingen op het gebied van informatiemanagement, bijvoorbeeld SOD I en II.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als informatiespecialist/DIV-medewerker.
 • Je bent bekend met de archiefwet, de Wet open overheid en de AVG.
 • Je hebt ervaring met procesverbetering en zaakgericht werken.

Samen met je nieuwe team
Jouw nieuwe team, Informatiebeheer, is verantwoordelijk voor het beheren van de digitale en analoge informatiestromen binnen de organisatie. Het ondersteunt en adviseert collega’s en zorgt voor het gestructureerd opslaan, beheren en vernietigen van informatie volgens de Archiefwet, Woo en AVG. Het is een team van 15 fte dat zich continu ontwikkelt en waar samenwerking, humor en expertise belangrijk zijn.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Dit hebben wij jou te bieden
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie groeiende gemeente! Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 2.865,00 tot €4.208,00 bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 9). Afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een goed ABP-pensioen
 • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 32 of 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Mogelijkheden tot doorontwikkeling. Zie je kansen? Bespreek het met je leidinggevende.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook werken we gedeeltelijk thuis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten. Het post- en scanwerk gebeurt wel op kantoor.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract en bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde omstandigheden kan dit omgezet worden in vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.

Meer weten of direct solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie of de procedure? Bel gerust met Ejatu Jallo-Jamboria, teammanager Informatiebeheer, via (010) 248 4000. Wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton!

Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.