Projectondersteuner Aanpak Aardgasvrije Wijken

Projectondersteuner Aanpak Aardgasvrije Wijken

32-36 uur

 

Door het Team Energietransitie wordt gewerkt aan een klimaatneutraal en aardgasvrij Vlaardingen in 2050. Onlangs zijn wij in een tweetal buurten gestart om die als eerste aardgasvrij te maken. Dit is een complex en intensief proces met bewoners, allerlei vastgoedeigenaren, marktpartijen en sociaal maatschappelijke partijen. Hou jij van deze dynamiek en vind jij het leuk om de projectleider te ondersteunen bij het organiseren, plannen en uitvoeren van deze aanpak? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?

Als projectondersteuner houd jij de voortgang en de uitvoering van de projecten in de gaten. Je regelt de administratie rondom de projecten en ondersteunt op die manier de projectleiders. Jouw werkzaamheden zijn heel divers: van het organiseren van project- en stuurgroepen tot aan informatiebijeenkomsten met bewoners, van het inplannen van afspraken tot het opstellen en bewaken van actielijsten en van het vullen van de Kennisbank met informatie tot inhoudelijke ondersteuning van projecten. Je ondersteunt de projectleiders o.a. bij het schrijven van projectplannen, rapportages en bij de aanvraag van subsidies. 

Wat deze functie meer maakt dan alleen projectondersteuner is dat je een grote rol krijgt in het vormgeven en uitvoeren van de communicatie en de participatie met bewoners en andere partijen in de buurt. Hierin werk je samen met de communicatiecollega’s van de gemeente en de woningcorporaties. Gezien de maatschappelijke urgentie ondersteun je zo nu en dan onze inzet op energiearmoede.

Wat wij zoeken in een nieuwe projectondersteuner

Als ervaren projectondersteuner weet jij wat er allemaal komt kijken bij gebiedsgerichte projecten waar wordt samengewerkt met meerdere in- en externe partijen. Denk hierbij aan onder andere woningbouw- en leefbaarheidsprojecten.

En verder:

 • MBO/HBO werk- en denkniveau met kennis en ervaring op het gebied van projectmatig werken
 • Ervaring als projectondersteuner of een vergelijkbare rol
 • Bij voorkeur kennis en ervaring en/of affiniteit met participatie van bewoners en vrijwilligers- en professionele organisaties.
 • Een aantoonbare ‘hands on’ mentaliteit
 • Je hebt ervaring met Officeprogramma’s en je hebt nieuwe systemen en programma’s snel onder de knie.


Dit krijg je in deze baan:

Als professional in dienst bij Gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Ook kan je als projectondersteuner bij Vlaardingen rekenen op:

 • Blije collega’s: doordat jij structuur aanbrengt en overzicht houdt, blijft iedereen door de bomen het bos zien
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 32 of 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.  
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 2581,00 tot € 3732,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 8.
 • Hybride werken: ook na de Corona crisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

Over Vlaardingen

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, vanuit gelijkwaardigheid en met lef. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en we zijn het liefst zoveel mogelijk samen met Vlaardingers actief voor onze stad. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan. Samen werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Als projectondersteuner wordt je formeel ondergebracht bij één van de teams in het fysieke domein. Qua inhoudelijke aansturing maak je onderdeel uit van het programmateam Energietransitie en is je ambtelijk opdrachtgever de programmamanager Duurzaamheid. In de dagelijkse praktijk zullen dit de beide projectleiders zijn. Het programmateam is in opbouw en bestaat momenteel uit circa 8 mensen in een mix van intern en extern en fulltime en parttime. Momenteel wordt bepaald hoe we dit definitief organisatorisch gaan regelen.

Ben jij degene die we zoeken?

Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton.

Wil je eerst meer weten over deze functie, bel dan naar Frank van Zelst via 010-2484000. Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij direct contact op.