Projectleider gebiedsontwikkeling 36 uur

De uitdaging? Bouwen aan een woningvoorraad van 39.000 woningen in 2030! Jij hebt een brede kijk op Vlaardingen en je overziet hoe dit past in het geheel. Zorg jij er voor dat iedereen zijn beste beentje voor zet om gebiedsontwikkeling tot een goed resultaat te leiden? Wil jij de afwisseling van diverse projecten met de zekerheid van een vaste baan?

 

Wat ga je doen?
Dankzij jou en jouw projectteam(s) wordt Vlaardingen nog mooier. Jij neemt de leiding op je van diverse woningbouw projecten. Je bent verantwoordelijk van A tot Z: van voorbereiding tot uitvoering. Jij stelt het projectplan op en zorgt er voor dat de uitvoering verloopt zoals afgesproken. Je hebt daarbij oog voor meer dan alleen het neerzetten van een aantal huizen: je neemt ook het maatschappelijke vraagstuk in overweging. Hoe gaan we met de omgeving en de voorzieningen om? Hoe krijgen en houden we de stad in balans?

Meer in detail houd jij je in deze baan bezig met:

 • aansturen van het projectteam
 • opstellen van projectplannen aan de hand van de projectopdracht
 • zorgen dat de uitvoering van de projecten volgens plan verloopt, met oog voor de inwoner, het bestuur én de interne opdrachtgever
 • rapporteren over de projectvoortgang en op tijd signaleren en bespreken van knelpunten. Bij escalatie ben jij de eerste in lijn die ervoor moet zorgen dat het probleem wordt opgelost.

Voorbeelden van projecten waar jij je mee bezig gaat houden zijn o.a. het Unileverterrein en de herstructurering van de Vogelbuurt in Holy. Echte high impact projecten.


Wie ben jij?
Als ervaren projectleider weet jij hoe je een project tot een goed einde brengt. Je hebt een opdracht gekregen en gedurende het gehele proces werk jij naar dat doel toe. Je kunt sturen op tijd, geld, informatie, organisatie en kwaliteit en waar nodig stuur je plannen bij. Een project doe je niet alleen maar met je team. Jij zoekt actief de samenwerking op met zowel interne betrokkenen als externe partijen. En als het er op aan komt sla jij met je vuist op tafel een neemt die beslissing. Dat een antwoord ‘’nee’’ kan zijn deins jij niet voor terug. Jij kunt namelijk uitleggen wat we doen en waarom dat zo is en dat we werken binnen de opgaves die de organisatie nu heeft beschreven. Als projectleider heb jij de verantwoordelijkheid voor het project en dat betekent dat je ook moet kunnen incasseren. Jij weet hoe het werkt in een politieke omgeving en ziet daar ook de uitdaging in.

Wat we verder nog belangrijk vinden:

 • HBO/WO werk- en denkniveau op het gebied van gebiedsontwikkelingen (oa MsRE) met (aanvullende) afgeronde opleidingen zoals projectmatig werken (PMC), PRINCE 2, omgevingsmanagement en/of procesmanagement.
 • Ruime ervaring als projectleider met ruimtelijke projecten/gebiedsontwikkeling.


Jouw team en de organisatie
Het team Plannen & Projecten werkt in opdracht van voornamelijk de gebiedsmanagers aan fysiek ruimtelijke projecten in de stad. De acht projectleiders, drie gebiedsmanagers, vier programmamanagers, zes ondersteuners, en een jurist waarborgen samen met de planeconomen de voorbereiding, aansturing en uitvoering van de projecten en de bijbehorende (grond)exploitaties. Samenwerken is bij ons het sleutelwoord. De sfeer in ons team is goed en bij ons kan en mag iedereen af en toe eigenwijs zijn. Als het erop aan komt vormen we een hechte groep, waarin we voor elkaar instaan.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.


Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie, groeiende gemeente! Veel afwisseling in je werken zichtbaar resultaat: je bouwt letterlijk aan de stad en je ziet je werk direct terug op weg naar je werk. Je kunt echt het verschil maken!. Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 4.343,- tot € 5.960,- bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 12). Afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een goed ABP-pensioen.
 • Individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook blijven we gedeeltelijk thuis werken. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kunt blijven werken.


Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Kim Kuiper, teammanager plannen en projecten, via 010-2484000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken. Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek! Zij is bereikbaar via 010 248 4364.

 

Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatie button.