Projectleider gebiedsontwikkeling

De uitdaging? Bouwen aan een woningvoorraad van 39.000 woningen in 2030! Jij hebt een brede kijk op Vlaardingen en je overziet hoe dit past in het geheel. Zorg jij er voor dat iedereen zijn beste beentje voor zet om gebiedsontwikkeling tot een goed resultaat te leiden? Wil jij de afwisseling van diverse projecten met de zekerheid van een vaste baan?

Word dan onze nieuwe

Projectleider gebiedsontwikkeling
36 uur

 

Werken aan VlaarDINGEN
Dankzij jou en jouw projectteam(s) wordt Vlaardingen nog mooier. Jij neemt de leiding op je van diverse woningbouw projecten. Je bent verantwoordelijk van A tot Z: van voorbereiding tot uitvoering. Jij stelt het projectplan op en zorgt er voor dat de uitvoering verloopt zoals afgesproken. Je hebt daarbij oog voor meer dan alleen het neerzetten van een aantal huizen: je neemt ook het maatschappelijke vraagstuk in overweging. Hoe gaan we met de omgeving en de voorzieningen om? Hoe krijgen en houden we de stad in balans?

Meer in detail houd jij je in deze baan bezig met:

 • aansturen van het projectteam
 • opstellen van projectplannen aan de hand van de projectopdracht
 • zorgen dat de uitvoering van de projecten volgens plan verloopt, met oog voor de inwoner, het bestuur én de interne opdrachtgever
 • rapporteren over de projectvoortgang en op tijd signaleren en bespreken van knelpunten. Bij escalatie ben jij de eerste in lijn die ervoor moet zorgen dat het probleem wordt opgelost.

Voorbeelden van projecten waar jij je mee bezig gaat houden zijn o.a. het Unileverterrein en de herstructurering van de Vogelbuurt in Holy. Echte high impact projecten.

 

Samen met je nieuwe team
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving . Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, vanuit gelijkwaardigheid en met lef. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en we zijn het liefst zoveel mogelijk samen met Vlaardingers actief voor onze stad. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan. Samen werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Bij jouw nieuwe team Plannen & Projecten werken ongeveer 20 medewerkers samen met het projectmanagement aan de meer dan 100 projecten die als doel hebben om van Vlaardingen een mooie en duurzame stad te maken.

 

Dit verdien je
Als professional in dienst bij Gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je ook verdient zijn collega’s die net zo gemotiveerd zijn als jij en aandacht hebben voor elkaar en hart voor de stad. Ook kan je als projectleider gebiedsontwikkeling bij Vlaardingen rekenen op:

 • Dynamiek: veel afwisseling in je werk, geen dag is hetzelfde en soms weet je morgen nog niet wat je overmorgen gaat doen.
 • Zichtbaar resultaat: je bouwt letterlijk aan de stad en je ziet je werk direct terug als je op de fiets naar je werk rijdt. Je kunt echt het verschil maken!
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 4279,00 tot € 5872,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 12.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 32 of 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: ook na de Corona crisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

 

Dit neem je mee
Als ervaren projectleider weet jij hoe je een project tot een goed einde brengt. Je hebt een opdracht gekregen en gedurende het gehele proces werk jij naar dat doel toe. Je kunt sturen op tijd, geld, informatie, organisatie en kwaliteit en waar nodig stuur je plannen bij. Een project doe je niet alleen maar met je team. Jij zoekt actief de samenwerking op met zowel interne betrokkenen als externe partijen. En als het er op aan komt sla jij met je vuist op tafel een neemt die beslissing. Dat een antwoord ‘’nee’’ kan zijn deins jij niet voor terug. Jij kunt namelijk uitleggen wat we doen en waarom dat zo is en dat we werken binnen de opgaves die de organisatie nu heeft beschreven. Als projectleider heb jij de verantwoordelijkheid voor het project en dat betekent dat je ook moet kunnen incasseren. Jij weet hoe het werkt in een politieke omgeving en ziet daar ook de uitdaging in. 

Wat we verder belangrijk vinden:

 • HBO/WO werk- en denkniveau op het gebied van gebiedsontwikkelingen (oa MsRE) met (aanvullende) afgeronde opleidingen zoals projectmatig werken (PMC), PRINCE 2, omgevingsmanagement en/of procesmanagement.
 • Ruime ervaring als projectleider met ruimtelijke projecten/gebiedsontwikkeling.


Ben jij degene die we zoeken?

Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk 12 december 2021 op de vacature van projectleider gebiedsontwikkeling via de sollicitatie button.
Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Kim Kuiper, teammanager plannen en projecten via (010) 248 4000.
Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

 

Bijzonderheden
Bijzondere tijden vragen om flexibele oplossingen, waarin gezondheid voorop staat. We voeren daarom de gesprekken online via MS Teams. Je hoort zo snel mogelijk of je wordt uitgenodigd. We willen de eerste gesprekken graag afronden voor de feestdagen.