Projectleider Aanpak Aardgasvrije wijken

Projectleider Aanpak Aardgasvrije wijken

36 uur

 

Wil jij één van de pioniers zijn om met de aardgasvrije wijkaanpak een bijdrage te leveren aan een betere wijk? Ben jij de persoon die goed is in het samenwerken met verschillende bewoners en een breed scala aan maatschappelijke- en marktpartijen? En heb jij ervaring in het aansturen van een multidisciplinaire projectorganisatie met interne en externe partijen? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?

Dankzij jou en jouw projectteam draag je bij aan een klimaatneutraal en aardgasvrij Vlaardingen. Jij neemt de leiding over één van eerste aardgasvrije wijkaanpakken in Vlaardingen. In deze aanloopfase zijn de twee woningcorporaties de belangrijkste partners. Je bent verantwoordelijk van A tot Z: van voorbereiding tot uitvoering. Het primaire doel is het aardgasvrij maken van de buurt.

Meer in detail houd jij je in deze baan bezig met:

 • Aansturen van het projectteam;
 • Opstellen van een Wijkuitvoeringsplan en daarna het voorbereiden en begeleiden van de uitvoering;
 • Het mede ontwikkelen van de integrale gebiedsaanpak;
 • Zorgen dat de uitvoering van de projecten volgens plan verloopt, met oog voor de inwoner, het bestuur én de interne opdrachtgever;
 • Rapporteren over de projectvoortgang en op tijd signaleren en bespreken van knelpunten. Bij escalatie ben jij de eerste in lijn die ervoor moet zorgen dat het probleem wordt opgelost.

Wat wij zoeken in een nieuwe projectleider:

Als ervaren projectleider weet jij hoe je een project tot een goed einde brengt. Specifiek voor deze opdracht ben je in staat om een inhoudelijke bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van een integrale gebiedsgerichte aanpak, waarbij het aardgasvrij maken de aanjager is om ook winst te boeken op sociaal maatschappelijk gebied c.q. de leefbaarheid.

Wat we verder nog belangrijk vinden:

 • HBO/WO werk- en denkniveau op het gebied van duurzame integrale gebiedsontwikkeling en participatie met (aanvullende) afgeronde opleidingen zoals projectmatig werken (PMC), PRINCE 2, omgevingsmanagement en/of procesmanagement.
 • Ruime ervaring als projectleider met complexe gebiedsontwikkelingsprojecten, fysiek en/of sociaal maatschappelijk en participatie met bewoners.
 • Bij voorkeur kennis en/of affiniteit met de energie- en de warmtetransitie zowel beleidsmatig, juridisch (o.a. contractvormen en wet- en regelgeving) en financieel (o.a. business cases en financieringsarrangementen).
 • Onderhandelingsvaardigheid en ervaring hiermee met zowel maatschappelijke partijen als marktpartijen.

Samen met je nieuwe team

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving . Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, vanuit gelijkwaardigheid en met lef. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en we zijn het liefst zoveel mogelijk samen met Vlaardingers actief voor onze stad. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan. Samen werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Als projectleider wordt je formeel ondergebracht bij één van de teams in het fysieke domein. Qua inhoudelijke aansturing maak je onderdeel uit van het programmateam Energietransitie en is je ambtelijk opdrachtgever de programmamanager Duurzaamheid. Het programmateam is in opbouw en bestaat momenteel uit circa 8 mensen in een mix van intern en extern en fulltime en parttime. Momenteel wordt bepaald hoe we dit definitief organisatorisch gaan regelen.

Dit verdien je

Als projectleider gebiedsontwikkeling bij Vlaardingen kun je rekenen op:

 • Dynamiek: veel afwisseling in je werk, geen dag is hetzelfde en soms weet je morgen nog niet wat je overmorgen gaat doen.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 4447,00 tot € 6103,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 12.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 32 of 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt. 
 • Hybride werken: ook na de Coronacrisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

Ben jij degene die we zoeken?

Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton.

Wil je eerst meer weten over deze functie, bel dan naar Frank van Zelst via 010-2484000. Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.