Opzichter groen

Opzichter groen
36 uur per week

In 2023 nemen we afscheid van 2 van onze opzichters omdat zij van hun pensioen gaan genieten. We zijn nu alvast op zoek naar nieuwe collega’s, zodat zij al hun kennis en kunde aan jou kunnen overdragen. Wil jij bijdragen aan een aantrekkelijke stad voor bewoners, ondernemers en bezoekers? Een leefomgeving waar Vlaardingers trots op kunnen zijn? Lees dan snel verder!

Dit ga je doen
Als Opzichter zorg jij, samen met je collega’s, dat Vlaardingen schoon, heel en veilig blijft zodat de mensen kunnen genieten van een fijne leefomgeving.

In hoofdlijnen bestaat jouw werk uit:

 • Aansturen van je eigen groen-, veeg- en bomenploeg en de aannemers. Je maakt de planningen, houdt toezicht op de uitvoering en zorgt dat de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd. Je rapporteert aan de unitleider.
 • Schouw van werkzaamheden aan de hand van (beeld)bestekken.
 • Afhandeling van de (buitenlijn)meldingen.

Wie ben jij?

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau met kennis op het gebied van groen (bijvoorbeeld mbo Flora en Fauna)
 • Je hebt gevoel voor (ambtelijke) verhoudingen. Je kunt je voorstellen dat iedereen een mening heeft over het onderhoud van de stad. Het is daarom belangrijk dat je oog hebt voor de verschillende belangen en het gemeentelijke standpunt daarin kunt uitleggen.
 • Je kunt gegevens inventariseren en tekeningen inhoudelijk beoordelen.
 • Je werkt veel samen met je collega opzichters binnen je eigen team maar ook met collega’s daarbuiten, zodat je goed op de hoogte bent over de context waar jouw werk zich in bevindt.
 • Je bent digitaal vaardig. Een computersysteem heb jij snel onder de knie. Bij voorkeur heb je al eerder gewerkt met het GBI beheersysteem.


Jouw team en de organisatie
Jouw nieuwe team, Wijkbeheer, bestaat uit verschillende onderdelen met een gezamenlijk doel en met ieder een eigen expertise. De hoofdtaak van het team is om de openbare ruimte in te richten, te beheren en te onderhouden. Team Wijkbeheer is een warm team met een informele sfeer. Iedereen is verantwoordelijk voor het werk en solidair met elkaar. Je daagt elkaar uit om te leren en om vakmanschap (verder) te ontwikkelen.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.


Dit hebben wij jou te bieden

 • Salaris van € 2255,00 tot € 3301,00 bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 7). Afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een goed ABP-pensioen
 • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Dynamische werkplek: De stad is jouw kantoor! Bij deze functie stuur je mensen aan met cruciale beroepen die niet thuis kunnen werken. Dit gebeurt allemaal vanaf de gemeentewerf.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.


Meer weten of direct solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie of de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton!

Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.