Medewerker datamanagement en digitale dienstverlening

Medewerker datamanagement en digitale dienstverlening
32-36 uur

Wij vinden dat het Vlaardings erfgoed optimaal digitaal ontsloten moet worden. Wij zoeken iemand die een heldere visie heeft op het ontwikkelen en beheren van een erfgoed-brede kennisbank. Wil jij werken op het snijvlak van digitalisering en oude archieven, archeologische vondsten, monumenten en kunst? Word jij enthousiast van de vele mogelijkheden van Linked Open Data en AI? Dan gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden binnen deze functie.

Wat ga je doen?
Het team Kunst, Cultuur en Erfgoed heeft de afgelopen jaren een eerste digitaliseringsslag gemaakt. Zo hebben wij onder meer een nieuwe website ontwikkeld en een nieuw collectie- en archiefbeheersysteem geïmplementeerd. In 2023 willen we graag een e-depot en gaat ons collectiebeheersysteem vernieuwd worden. Hoewel dit mooie ontwikkelingen zijn, zijn we er nog lang niet. Onze digitalisering staat nog 'in de kinderschoenen' en daarom hebben we jouw hulp nodig.

Jouw werk in hoofdlijnen
• Beheren van onze collectiesystemen en het digitaal ontsluiten van onze collecties, o.a. via onze website www.geschiedenisvanvlaardingen.nl.
• Analyseren wat wij als team verder nog nodig hebben om ons digitale databeheer en onze dienstverlening te optimaliseren en toekomstbestendig te maken.
• Initiëren, begeleiden en waar mogelijk uitvoeren van digitaliseringsprojecten en implementeren van nieuwe applicaties.
• Adviseren van collega's, management en bestuur op het gebied van datamanagement en digitale dienstverlening binnen ons werkgebied. Jij bent binnen ons team het aanspreekpunt voor de ontwikkeling van de informatievoorziening binnen ons taakveld.
• Vertalen van relevante wet- en regelgeving, trends en ontwikkelingen naar het dagelijks werk binnen ons team.
• Zorgen dat de kennis uit de hoofden van je collega's vastgelegd wordt in de systemen zodat het voor altijd voor iedereen toegankelijk is en gebruikt kan worden.

Wie ben jij?
Je bent op de hoogte van de vele mogelijkheden van Linked Open Data en AI. Termen als URI's, Persistent Identifiers en triples zijn voor jou gesneden koek. En misschien heb je al gehoord van digital humanities?

Verder vinden we belangrijk:
• Hbo werk- en denkniveau met aanvullende relevante kennis en ervaring op het gebied van archivering, datamanagement en/of digitale dienstverlening
• Je hebt een hart voor erfgoed
• Je werkt graag samen en bent in staat mensen te motiveren, inspireren en verbinden
• Je hebt talent voor organiseren en plannen
• Je paart verantwoordelijkheidsbesef aan nieuwsgierigheid en gestructureerd meedenken

Jouw team en de organisatie
Het team Kunst, Cultuur en Erfgoed bestaat uit enthousiaste, betrokken professionals die zich bezig houden met kunst, cultuur, archeologie, monumenten en historische en gemeentelijke archieven. Naast je eigen team werk je in de uitvoering samen met de verschillende disciplines van de i-organisatie: functioneel beheer, informatiemanagement, informatiebeheer, business intelligence, geo-specialisten, projectleiders etc. Jij bent hun eerste aanspreekpunt.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie groeiende gemeente! Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:
• Salaris van € 3.396,00 tot € 5.009,00 bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 10). Afhankelijk van kennis en ervaring
• Een goed ABP-pensioen
• Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
• Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum en de teamlocaties bevinden zich op loop- of fietsafstand. Ook werken we gedeeltelijk thuis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
• Meer dan 50 trainingen in onze eigen "Vlaardingse" School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
• Reiskosten- en thuiswerkvergoeding.
• Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.

Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Péa Kraus, via (010) 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatie button.

Voor deze vacature is er geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van geschikte cv's nemen wij direct contact op.