Medewerker Ruimtelijke Ordening

Medewerker Ruimtelijke Ordening 36 uur
Bouwen in een stad kan natuurlijk niet zomaar. Daar zijn spelregels voor. De leefruimte wordt planmatig (her)verdeeld en ingericht en gebieden worden aangewezen voor bepaalde bestemmingen. Rekening houdend met diverse belangen. Draag jij bij aan het zo goed mogelijk aan elkaar aanpassen van de samenleving en ruimte in Vlaardingen?

Wat ga je doen?
Als medewerker RO ben je (mede) verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van beleid op het terrein van de ruimtelijke ordening en van bouw- en inrichtingsplannen voor het openbaar gebied. In overleg met de initiatiefnemer begeleid je de ruimtelijke onderbouwingen volgens de uitgebreide Wabo-procedures en je geeft bestuurlijke en juridische adviezen over (eenvoudige) bouw- en inrichtingsplannen. Je ondersteunt in de realisatie van bestemmingsplannen en bouw- en inrichtingsplannen voor het openbaar gebied.

In hoofdlijnen bestaat jouw werk uit:

  • (mede) voorbereiden en uitvoeren van beleid over de stedelijke inrichting en advies over kleine bouwplannen,
  • plannen en bewaken van (wettelijke) procedures en termijnen,
  • voorlichten over de inhoud van bestemmings- en uitwerkingsplannen tijdens inspraakbijeenkomsten,
  • deelnemen aan (integrale) werk-/projectgroepen.

Wie ben jij?
Als (toekomstig) medewerker RO heb jij ideeën over de ontwikkelingen binnen ruimtelijke ordening. Je bent goed op de hoogte van de wettelijke procedures en regelgeving (bijvoorbeeld de WABO) en kunt dit vertalen naar de praktijk. Op inspraak- en bewonersbijeenkomsten leg jij uit wat de plannen zijn en waar de (on)mogelijkheden liggen. Jij kunt zowel binnen als buiten de kaders van je eigen vakgebied denken en je zoekt daarbij de juiste mensen op om mee samen te werken. Jij snapt hoe een gemeentelijke, politieke organisatie werkt en hebt gevoel voor de bestuurlijke omgeving. Samenwerking vind jij heel belangrijk en je vindt het leuk om als team samen te groeien en verder te ontwikkelen.

Wat we verder belangrijk vinden:

  • HBO werk- en denkniveau met een opleiding in de richting van ruimtelijke ordening.
  • 1 à 2 jaar relevante werkervaring.

Vind jij deze uitdaging zeer interessant, maar beschik je niet over ‘de juiste papieren’? Overtuig ons dan in je motivatiebrief waarom jij dé nieuwe medewerker RO bent! Samen zullen wij dan de mogelijkheden tot omscholing bespreken.

Jouw team en de organisatie

Binnen het fysieke domein werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen naar een vitale stad. Het is een dynamische omgeving. Het team Economie, Ruimte, Milieu en Wonen werkt vanuit de verschillende vakgebieden aan de ontwikkeling van beleid en advies. Wij houden ons met name bezig met het opstellen van stedenbouwkundige plannen, bestemmingsplannen, ruimtelijke onderbouwingen voor uitgebreide Wabo-procedures, beleids- en bouwplanadviezen en ook met de coördinatie van bouwplannen. Daarnaast zijn burgerparticipatie, omgevingswet, prestatieafspraken met woningbouwcorporaties, het Actieplan Wonen (Vlaardingse woonvisie tot 2030) en de inhaalslag van bestemmingsplannen belangrijke aandachtspunten.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Wat hebben wij jou te bieden?

Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie, groeiende gemeente! Veel afwisseling in je werk; geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt. Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een gezonde werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

Salaris van € 2.798,- tot €4.109,- bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 9, 36 uur). Afhankelijk van kennis en ervaring.
Een goed ABP-pensioen.
Individueel keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
Hybride werken. Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook blijven we gedeeltelijk thuis werken. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kunt blijven werken.

Meer weten of meteen solliciteren?

Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Ilze Kooijman, teammanager economie, milieu, ruimte en wonen op telefoonnummer 010-2484000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken. Onze recruiters Suzan van Os en Nina van de Pieterman gaan graag met je in gesprek! Suzan is bereikbaar via 010 248 4364 en Nina van de Pieterman op 0612417370.


Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatie button.

Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij geschikt bevonden reacties nemen wij direct contact op.