Juridisch medewerker openbare orde en veiligheid

De aanpak van veiligheidsvraagstukken binnen de openbare orde en veiligheid is de rode draad in het Veiligheidsbeleid van de gemeente Vlaardingen. Vlaardingen blijkt aantrekkelijk voor criminelen en lijkt zich goed te lenen voor bijvoorbeeld ondermijnende vormen van criminaliteit. Ook woonoverlast en aanpak heling zijn speerpunten. Ben jij degene die met een integrale en doortastende blik deel wil uitmaken van een brede aanpak op deze speerpunten in Vlaardingen?

Word dan onze nieuwe

 

Jurdisch medewerker Openbare Orde en Veiligheid
36 uur

 

Werken aan VlaarDINGEN
Als juridisch medewerker openbare orde en veiligheid lever jij een inhoudelijke bijdrage in projecten, als vertegenwoordiger van het team bij opgavegericht werken en toekomstige opgaven. Je werkt hierin nauw samen met o.a. de adviseur Ondermijning/BIBOB (Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur) en de regisseur Woonoverlast. Daarnaast ben je aanwezig bij overleggen in het kader van de aandachtsgebieden: Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), kernteam leefbaarheid en overleggen in het kader van Woonoverlast. Je draagt bij op inhoud en administratieve werkzaamheden zoals het opstellen van de actielijst. Je pakt signalen op en zet, na overleg, acties uit in het team openbare orde en veiligheid. Binnen de prioriteit ondermijning doe je BIBOB onderzoeken en ben jij de expert op het gebied van aanschrijven in het kader van realiseren vergunningsplicht en handhaven voor bedrijven.

Verder houd jij je bezig met:

 • Met betrekking tot ondermijning maak je aanwijzingsbesluiten, toets je vergunningplicht bedrijven, verleen of weiger je namens de betrokken portefeuillehouder een vergunning en voer je bezwaar en beroep.
 • Bij overtredingen van de Wet aanpak woonoverlast, strijdigheden met het bestemmingsplan (overbewoning) of de wet BRP: opstellen van waarschuwingsbrieven, voornemens tot handhaving en uiteindelijke handhavingsbesluiten.
 • Administratieve werkzaamheden en bijvoorbeeld digitale onderzoeken voor de adviseur ondermijning, om dossiers compleet te maken om controles in te kunnen zetten en voor de afhandeling van deze dossiers.
 • Meedenken over optimaliseren van processen, procesvoering en plannen op ons vakgebied.

 

Samen met je nieuwe team
Bij Gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Daarmee bedoelen we dat we altijd transparant willen zijn en dat we van buiten naar binnen en van binnen naar buiten werken. En als je dan vanuit zo’n open raam naar buiten kijkt, zie je meteen waar je het allemaal voor doet. Jouw werkplek bevindt zich namelijk in hartje Vlaardingen, midden in de samenleving van Vlaardingen. Jouw nieuwe team Openbare Orde en Veiligheid is een spil op het gebied van integraal werken in het veiligheidsdomein, op het gebied van fysieke – en sociale veiligheid. Een team vol enthousiaste, betrokken professionals die te maken hebben met veel politiek gevoelige projecten en zich daar in thuis voelen.

 

Dit verdien je
Als professional in dienst bij Gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. 

 • Wat je nog meer verdient zijn collega’s die net zo gemotiveerd zijn als jij en aandacht hebben voor elkaar en hart voor veiligheid in de stad. Ook kan je als juridisch medewerker openbare orde en veiligheid bij Vlaardingen rekenen op:
 • Dynamiek: veel afwisseling in je werk, geen dag is hetzelfde en soms weet je morgen nog niet wat je overmorgen gaat doen.
 • Verantwoordelijkheid: Je werkt aan zeer interessante opdrachten, waar veel van afhangt. Jij kan het verschil maken op het gebied van veiligheid!
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 2756,00 tot € 4048,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 9.
 • Flexibele werktijden. Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: ook na de Coronacrisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijks ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen. 

 

Dit breng je mee
Je plant en je organiseert, je weet precies wie je waarbij moet betrekken en ook je dossiers en rapportages zijn volledig en zorgvuldig samengesteld. Je bent dus goed in woord en geschrift. Jij verbindt onze interne organisatie met onze externe partners en zorgt voor een prettige, integrale samenwerking. Jij hebt vakinhoudelijke kennis en ervaring waardoor je weet waarover je praat. Met die bagage ben je een stevige gesprekspartner voor bestuurders en externe partners. Vanuit jouw expertise denk je mee over beleid op het gebied van integrale veiligheid en ondermijning/woonoverlast in het bijzonder. Je kunt informatie analyseren en, waar nodig, corrigeren. 

Wat we verder belangrijk vinden:

 • HBO werk en denkniveau, met een afgeronde juridische opleiding.
 • Uit jouw CV blijkt dat je ervaring en kennis hebt van het vakgebied bestemmingsplannen en Wet Aanpak Woonoverlast.
 • Daarnaast is het een pré als je ruime ervaring hebt in het domein openbare orde en veiligheid binnen een gemeente.
 • Ervaring hebt op gebied van BIBOB-onderzoeken c.q. bereid te zijn een opleiding tot BIBOB te volgen.
 • Omdat je werkt aan een politiek gevoelige opdracht, is de werkdruk soms hoog. Er wordt van alle kanten meegekeken, er moet binnen korte tijd veel gedaan worden. Je hebt daar ervaring mee en krijgt juist daar enorm veel energie van.


Ben jij degene die we zoeken?
Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk 3 oktober 2021 op de vacature van juridisch medewerker openbare orde en veiligheid via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Wim Bik, teammanager Openbare Orde en Veiligheid, via (010) 248 4000. Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

 

Bijzonderheden
Bijzondere tijden vragen om flexibele oplossingen, waarin gezondheid voorop staat. We voeren daarom een eerste sollicitatie gesprek online via MS Teams. Zet donderdag 7 oktober a.s. alvast in je agenda want dan vinden de eerste gesprekken plaats. Je hoort zo snel mogelijk of je wordt uitgenodigd.