Informatiemanager GEO/GIS

Informatiemanager GEO/GIS
32 - 36 uur
De gemeente Vlaardingen is druk bezig met de verbetering van haar informatievoorziening. Zo wordt onder meer de eerder ingezette beweging naar de Cloud verder opgepakt samen met een rationalisatie op het applicatielandschap. Er is aandacht voor de verdere ontwikkeling van de i-Governance en de focus voor data als basis voor het procesgerichte denken en werken binnen Vlaardingen neemt toe. Dit alles met als doel om grip en controle te houden op de veranderende informatievoorziening in een steeds wisselende (politieke) omgeving, daarin voldoende weerbaarheid en tegelijk wendbaarheid in te ontwikkelen waarbij we niet alles meer zelf hoeven te doen maar ook slim regie voeren en partnerships aangaan.

Wat ga je doen?
Als Informatiemanager bewaak je de structuur en samenhang binnen de informatievoorziening, borg je de aansluiting van de ontwikkeling van de informatievoorziening op de ambities van de business, stel je de i-visie en i-strategie op in lijn met gemeentelijke ambities, programma’s en opgaven, en zorg je voor de verwezenlijking ervan en bewaak je de kaders en richtlijnen waarbinnen de informatievoorziening zich ontwikkeld.

Binnen informatiemanagement zoeken we extra versterking in de vorm van een informatiemanager met als specialisatie geodata en GIS. Vlaardingen beschikt al over systemen, data en overzichten/inzichten met een GIS/GEO-component maar die zijn nog onvoldoende ingebed in de totale informatievoorziening. We zoeken een informatiemanager die met kennis, kunde en ervaring in staat is de ruimtelijke aspecten in het informatievraagstuk verder te integreren en te ontwikkelen in samenhang met de andere onderdelen van de informatievoorziening.

Enkele vraagstukken voor deze informatiemanager zijn:

 • Hoe geven we de ruimtelijke component een plaats binnen het integrale gegevensmanagement van Vlaardingen? Is GEO een aspect net als tijd en onlosmakelijk verbonden met bepaalde datasets, of is het een wereld apart die ook als zodanig behandeld moet worden? Welke route volgen we op weg naar ‘location based intelligence’?
 • Hoe incorporeren we de GEO/GIS-functionaliteiten in de totale informatievoorziening van Vlaardingen? Moeten we zelfstandige GIS-applicaties aanschaffen en inzetten, is GIS-functionaliteit een eis die ingevuld moet worden binnen zaak- en taak-applicaties?
 • Met welke tools bedienen we de business: eenvoudige en ingebedde geo-voorzieningen, eigenstandige viewers of zware GIS-GEO-pakketten?
 • Welke standaarden houden we aan en welke ontwikkelingen zien we daarin.

De kunst van de informatiemanager daarin zal zijn om een toekomstbeeld te schetsen dat recht doet aan de ontwikkelingen in het GIS/GEO-domein en tegelijk haalbaar en betaalbaar blijft voor Vlaardingen.

Wie ben jij?
Vanuit jouw ervaring heb je een strategische visie op de informatievoorziening binnen de gemeente. Je bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ICT/GIS/GEO in het bijzonder en kunt inschatten welke relevant zijn voor de organisatie en deze vertalen naar concrete oplossingen. Je bent communicatief sterk en kunt samenwerken met diverse stakeholders binnen en buiten de organisatie. Je lost complexe vraagstukken op en neemt daar beslissingen over op basis van data en analyses. Je kunt de vertaling maken van complexe technische informatie naar de werkvloer.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Je hebt ervaring met het opbouwen van GEO/GIS-beleid en architectuur.
 • Je hebt ervaring met GIS/GEO binnen de regionale/lokale overheid
 • Je bent bekend met (maar niet beperkt tot) de volgende tools en technologieën: Postgress/Gis-Database, QGIS, Flamingo (open source viewer), OpenCities Map, Azure als data/geo-platform, PowerBI.

 

Jouw nieuwe team
Als informatiemanager word je onderdeel van een team van 5 nauw samenwerkende collega’s deels intern, deels extern. Binnen dat team vervult iedereen de rol van informatiemanager en heeft ook iedereen een eigen aandachtsgebied. Voor het dagelijks beheer van de geo-specifieke (basis)registraties is er een specifiek team van medewerkers de meer inrichtende en uitvoerende taken op zich neemt. Als informatie-manager GIS/GEO zal je naast bijdragen aan i-visie, i-strategie en kaders en richtlijnen, ook nauw samenwerken met het meer tactisch/operationele team om de gewenste verandering in goede banen te leiden.

Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie groeiende gemeente! Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 4.020,00 tot € 5.725,00 bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 11). Afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een goed ABP-pensioen
 • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook werken we gedeeltelijk thuis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.


Ben jij de persoon die we zoeken?
Vlaardingen werkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk op deze vacature via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Patrick Laenen via 06 2889 4519 of mail op patrick.laenen@vlaardingen.nl
Heb je vragen over de procedure? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatiebutton.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij zo snel mogelijk contact op.