Handhaver Openbare Ruimte

Je draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en kwaliteit van de woon- en leefomgeving in Vlaardingen. Je helpt bij het terugdringen van ondermijning. Je houdt van afwisseling: je dag kan variëren van BRP-controles tot bedrijvencontroles en van het verkeer regelen na een ongeval tot het behandelen van meldingen in de openbare ruimte. Kan je goed uitleggen wat de regels zijn en waarom we ons aan deze regels moeten houden? Heb jij energie voor 10 en rijd, loop, scooter of fiets jij met gemak al die kilometers door de stad?

Word dan onze nieuwe

Handhaver Openbare Ruimte

36 uurWerken aan VlaarDINGEN
Samen met je collega’s zorg je voor een veilige en leefbare stad, een stad waar we trots op kunnen zijn. In onze  Algemene Plaatselijke Verordening (APV), die elke gemeente heeft maar die wel van elkaar kunnen verschillen, staan gebod- en verbodsbepalingen waar iedereen zich aan moet houden. Jij zorgt er voor dat deze regels worden gehandhaafd. Dat betekent dat je in ongewenste situaties inschat wat er nodig is: zorgen dat een overtreding niet wordt begaan of een proces verbaal opmaken wanneer iemand al in overtreding is en eventueel opschalen als dat nodig is. 

In hoofdlijnen houd jij je bezig met:

 • Toezicht houden in de openbare ruimte en de APV handhaven
 • Controles van o.a. ondernemingen, precario, leegstand en BRP
 • Behandelen van klachten en meldingen in de openbare ruimte

 

Samen met je nieuwe team
Bij Gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Daarmee bedoelen we dat we altijd transparant willen zijn en dat we van buiten naar binnen en van binnen naar buiten werken. Jouw werkplek ís de stad, midden tussen de inwoners en ondernemers.

Het team Toezicht en Handhaving is een zelfstandig onderdeel binnen de Directie van Gemeente Vlaardingen.  Wij houden ons bezig met handhaving van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), Drank- en Horecawetgeving, integrale bedrijvencontroles etc. Jouw nieuwe team bestaat uit ruim 20 professionals die gezamenlijk de veiligheid en leefbaarheid van Vlaardingen verbeteren.

 

Dit verdien je
Als professional in dienst bij Gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je nog meer verdient is een hecht team van collega’s die net zo gemotiveerd zijn als jij en aandacht hebben voor elkaar en hart voor de stad. Ook kan je als handhaver openbare ruimte in Vlaardingen rekenen op:

 • Verantwoordelijkheid: jij zorgt voor een verbetering in de woon- en leefomgeving van Vlaardingers, jouw werk doet er toe!
 • Afwisseling: geen dag en geen situatie is hetzelfde. Verwacht het onverwachte. 
 • Beweging: zet die stappenteller maar aan! De stad is jouw kantoor waar je lopend of fietsend je kilometers maakt.
 • Complimenten. Maar daar doe je het natuurlijk niet alleen voor. Daarom bieden we je een salaris van € 2170,00 tot € 3176,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 7. De precieze hoogte is afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring.
 • Jouw werkweek duurt 36 uur en is verdeeld in ploegen van 8.00 – 17.30 uur en 13.30 – 23.00 uur. Je houdt voldoende tijd over voor je passies buiten je werk. 
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijks ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie. 
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen. 

 

Dit neem je mee
Voor de organisatie ben jij onze ogen en oren in de stad. Jij ziet wat er gebeurt en op basis daarvan onderneem jij actie. Voor de samenleving ben jij het gezicht van de gemeente. Vriendelijk, geduldig en bereid om de regels uit te leggen en toe te lichten. In een onverwachte situatie kan jij snel beslissen. Je werkt met en voor mensen en je snapt wat dat in jouw rol betekent. Als handhaver ben je niet altijd geliefd. Je bent je daar van bewust en je bent in staat om vervelende situaties te de-escaleren. Met jouw empathisch vermogen laat jij zien dat je er bent om mensen te helpen en mee te denken in oplossingen. Je bent integer, je werkt met gevoelige informatie en je weet dat je daar buiten je werk niet over praat. Je collega’s kunnen blind op je vertrouwen en andersom. Je doet het samen en in moeilijkheden sta je er met én voor elkaar. Je werkt niet alleen goed samen met je collega’s maar ook met onze externe partners, zoals de politie. Jij vindt het geen enkel probleem om de hele dag in beweging te zijn en je bent flexibel in de indeling van de dag- en avonddiensten. 

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Je hebt de BOA of HTV opleiding afgerond en je hebt je rijbewijs B.

 • Je hebt een RTGB- en/of bikersdiploma of je bent bereid deze te halen

 

Ben jij degene die we zoeken?
Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk 3 oktober 2021 op deze vacature van handhaver openbare ruimte via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Giny Roeters, teammanager via (010) 248 4000. Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

 

Bijzonderheden
Je hoort zo snel mogelijk of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Wanneer je wordt uitgenodigd, zullen we de procedure verder met je bespreken. Je startdatum is in overleg en is op korte termijn mogelijk. Wij zoeken meerdere collega’s voor deze functie.