Handhaver (BOA)

Handhaver (BOA)
36 uur

Jij houdt Vlaardingen veilig. Je dag zit vol afwisseling: van BRP-controles tot bedrijvencontroles en van het verkeer regelen na een ongeval tot het behandelen van meldingen in de openbare ruimte. Kan je goed uitleggen wat de regels zijn en waarom we ons aan deze regels moeten houden? Heb jij energie voor 10 en rijd, loop, scooter of fiets jij met gemak al die kilometers door de stad? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Samen met je collega’s zorg je voor een veilige en leefbare stad, een stad waar we trots op kunnen zijn. In onze Algemene Plaatselijke Verordening (APV), die elke gemeente heeft maar die wel van elkaar kunnen verschillen, staan gebod- en verbodsbepalingen waar iedereen zich aan moet houden. Jij zorgt er voor dat deze regels worden gehandhaafd. Dat betekent dat je in ongewenste situaties inschat wat er nodig is: zorgen dat een overtreding niet wordt begaan of een proces verbaal opmaken wanneer iemand al in overtreding is en eventueel opschalen als dat nodig is.

In hoofdlijnen houd jij je bezig met:

 • Toezicht houden in de openbare ruimte en de APV handhaven
 • Controles van o.a. ondernemingen, precario, leegstand en BRP
 • Behandelen van klachten en meldingen in de openbare ruimte

Wanneer hebben wij een match?
Jij bent onze ogen en oren in de stad. Jij ziet wat er gebeurt en op basis daarvan onderneem jij actie. Voor de samenleving ben jij het gezicht van de gemeente. Vriendelijk, geduldig en bereid om de regels uit te leggen en toe te lichten. In een onverwachte situatie kan jij snel beslissen. Je werkt met en voor mensen en je snapt wat dat in jouw rol betekent. Als handhaver ben je niet altijd geliefd. Je bent je daar van bewust en je bent in staat om vervelende situaties te de-escaleren. Met jouw empathisch vermogen laat jij zien dat je er bent om mensen te helpen en mee te denken in oplossingen. Je bent integer, je werkt met gevoelige informatie en je weet dat je daar buiten je werk niet over praat. Je collega’s kunnen blind op je vertrouwen en andersom. Je doet het samen en in moeilijkheden sta je er met én voor elkaar. Je werkt niet alleen goed samen met je collega’s maar ook met onze externe partners, zoals de politie. Jij vindt het geen enkel probleem om de hele dag in beweging te zijn en je bent flexibel in de indeling van de dag- en avonddiensten.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Je hebt de BOA of HTV opleiding afgerond en je hebt je rijbewijs B.
 • Je hebt een RTGB- en/of bikersdiploma of je bent bereid deze te halen

Jouw team en de organisatie
Jouw collega’s van team Toezicht en Handhaving houden zich bezig met handhaving van de APV, de Alcoholwet, integrale bedrijvencontroles etc. Jouw nieuwe team bestaat uit ruim 20 professionals die gezamenlijk de veiligheid en leefbaarheid van Vlaardingen verbeteren en helpen bij het terugdringen van ondermijning.
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Wat wij jou bieden?
Een afwisselende baan, bij een mooie groeiende gemeente! Wij hechten veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 2255,00 tot € 3301,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 7. Afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris. Je kunt dit laten uitbetalen of inzetten voor andere persoonlijk wensen zoals bijvoorbeeld extra vrije dagen.
 • Jouw werkweek duurt 36 uur en is verdeeld in ploegen van 8.00 – 17.30 uur en 13.30 – 23.00 uur. Je houdt voldoende tijd over voor je passies buiten je werk.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie met onze medewerkers.
 • Een ABP-pensioen.
 • Een volledige OV vergoeding.
 • Beweging: zet die stappenteller maar aan! De stad is jouw kantoor waar je lopend of fietsend je kilometers maakt.


Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie, het team of onze organisatie? Neem dan contact op met Giny Roeters, teammanager, via 010 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt graag je vragen! Zij is bereikbaar via 010 248 4364.

Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton

Procedure
Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. We zoeken meerdere collega’s. We nemen zo snel mogelijk contact met je op over je sollicitatie. Als we van beide kanten tevreden zijn naar aanleiding van het eerste gesprek, ga je een halve dag meelopen in het team. Daarna volgt het tweede gesprek met eventueel een aanbod van de arbeidsvoorwaarden.