Gegevens- en Stelselmanager

Een ambitieuze en innovatieve gemeente. Een regieorganisatie, die waarde toevoegt aan het primaire proces. We zetten grote stappen. De volgende stap is een soepele outsourcing van onze applicaties. Flexibel, transparant, efficiënt én optimaal veilig. En daarin ligt voor jou een mooie rol.

Word onze nieuwe

Gegevens- & Stelselmanager
36 uur

 

Werken aan VlaarDINGEN

Jij bent een ware architect van gegevens: je creëert, implementeert en beheert het volledige veld van gegevens binnen de gemeente. Dankzij jouw veilige, slimme en efficiënte inrichting van alle (basis)gegevens worden deze goed gebruikt en verwerkt en voldoet alles aan de wettelijke en gemeentelijke bepalingen. Eventueel spreek je collega’s aan op het gebruik en bijhouden van gegevens.

Dankzij GEMMA (GEMeentelijke Model Architectuur) richt je onze informatiehuishouding binnen de gemeente Vlaardingen zo goed mogelijk in. En dat geeft het bestuur en managament weer overzicht, waardoor zij alle ontwikkelingen effectief in samenhang kunnen aansturen.

Je knoopt alle basisregistraties aan elkaar, van BRP en BGT tot WOZ. Al deze gegevens in één systeem zorgt dat je de kwaliteit kan monitoren en kan checken of alles compleet is. Je volgt de ontwikkelingen binnen o.a. de VNG om zo ons gegevensmanagement optimaal te blijven inrichten. Eventuele ontwikkelingen vertaal je dan ook weer in mogelijk nieuw beleid.

Jij maakt impact door:

 • Afspraken met gegevensleveranciers en -afnemers te maken, vast te leggen en te onderhouden.
 • De gegevensvraag en het -aanbod tussen de bron en afnemer goed af te stemmen.
 • De processen te optimaliseren en generieke componenten goed in te zetten.
 • Collega’s in hun informatiebehoefte te voorzien wat betreft de geografische systemen.
 • Het hele stelsel optimaal te beheren, zodat data delen en samenwerken nog makkelijker wordt.

 

Samen met je nieuwe team
Bij Gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Daarmee bedoelen we dat we altijd transparant willen zijn en dat we van buiten naar binnen en van binnen naar buiten werken. En als je dan vanuit zo’n open raam naar buiten kijkt, zie je meteen waar je het allemaal voor doet. Jouw werkplek bevindt zich namelijk in hartje Vlaardingen, midden tussen de inwoners en ondernemers. Dichterbij de doelgroep kan je niet zijn.

Je werkt in verschillende processen samen met pioniers en collega’s die de organisatie al beter kennen. Zelf werk je nauw samen met o.a. de beheerder datadistributie, de beheerders basisregistratie en Business Intelligence. Vanuit onze regieorganisatie gaan we samen voor optimale digitalisering via een volledige cloudmigratie van de diensten Infra-ICT, Technisch en Functioneel Applicatiebeheer. Zo veranderen we van uitvoerder naar regisseur.

 

Dit verdien je
Als professional in dienst bij Gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen.  Wat je ook verdient zijn collega’s die net zo gemotiveerd zijn als jij en aandacht hebben voor elkaar en hart voor de stad. Ook kan je als Gegevens- & Stelselmanager bij Vlaardingen rekenen op:

 • Dynamiek: veel afwisseling in je werk, geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt.
 • Integraliteit: je houdt je bezig met diverse onderwerpen die diverse afdelingen raken en je werkt dus ook samen met veel verschillende partijen.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 3561,00 tot € 5169,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 11.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: ook na de Coronacrisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een tijdelijk contract van 1 jaar dat we bij wederzijds goedvinden na een jaar omzetten in een vaste aanstelling, waarbinnen we het beste voor elkaar willen betekenen .
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

 

Dit breng je mee
Jouw hart gaat sneller kloppen van kwaliteit en efficiëntie; als je anderen efficiënter kan laten werken en dat de kwaliteit van gegevens beter wordt. Dat je daardoor bijdraagt aan een optimale service vanuit de gemeente geeft jou enorme voldoening. Dankzij jouw brede kijk op de hele bedrijfsvoering en het ketenbeheer zet je daarin goede stappen. Dan ben je ook nog eens bekend met informatiearchitectuur en bijbehorende frameworks. Dat jij informatieprojecten goed leidt, is dan ook vanzelfsprekend. 

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Een bachelor of master Informatiemanagement, Bedrijfsinformatica of Bedrijfskunde.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie binnen de (lokale) overheid.
 • Kennis van gemeentelijke infomatievoorziening en modelarchitectuur (GEMMA 2.0).
 • Kennis van en inzicht in bestuurlijke informatiesystemen.
 • Ervaring in advisering rondom gemeentelijke ondersteunende diensten en gegevensstromen binnen het stelsel van basis- en kernregistraties en (open) databronnen.


Ben jij degene die we zoeken?
Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk 3 oktober 2021 op deze vacature van Gegevens- & Stelselmanager via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Martin van Dijk, teammanager via 06 246 320 58. Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

 

Bijzonderheden

Bijzondere tijden vragen om flexibele oplossingen, waarin gezondheid voorop staat. We voeren daarom de gesprekken online via MS Teams. Je hoort zo snel mogelijk of we je uitnodigen.

Een referentie onderzoek of afnemen van een assessment behoort tot de mogelijkheden tijdens deze sollicitatieprocedure.