Functioneel Beheerder

Een ambitieuze en innovatieve gemeente. Een regieorganisatie, die waarde toevoegt aan het primaire proces. We zetten grote stappen. De volgende stap is een soepele outsourcing van onze applicaties. Flexibel, transparant, efficiënt én optimaal veilig. En daarin ligt voor jou een belangrijke rol.

Word onze nieuwe

Functioneel Beheerder
36 uur

 

Werken aan VlaarDINGEN

Jij bent dé verbinder tussen ICT en de bedrijfsvoering. Je vertaalt wensen van gebruikers naar functionaliteiten van de applicaties. Het echte technische beheer is extern belegd, maar jij denkt alvast de processen uit en hoe je dit werkbaar maakt in het systeem.

Van gebruiksbeheer, functionaliteitenbeheer en behoeftemanagement tot wijzigingenbeheer: jij doet het allemaal. Voor een strakke uitvoering van jouw werk gebruik je dan ook BiSL, de Business Information Service Management Library. Zo zorg je dat de ICT-voorzieningen en de wensen van de organisatie perfect op elkaar aansluiten.

De behoeftes van gebruikers, management en andere stakeholders veranderen continu. Daardoor moeten ook de informatiestromen, applicaties en systemen voortdurend in beweging blijven. Jij bent de helicopter, die boven het volledige informatielandschap hangt en jij ziet hoe verschillende componenten samenwerken en elkaar beïnvloeden. Vanuit dit perspectief werk jij naar de beste oplossingen. Dit doe je vaak vanuit de tandem met de Business Informatiemanager. Samen beheren jullie de domeinarchitectuur.

Jij maakt impact door:

 • De bedrijfsprocessen zo optimaal mogelijk te ondersteunen vanuit ICT, in samenspraak met de Managed Service Provider (MSP), de Service Level Manager en de Change Manager.
 • Samen met de Gegevens- & Stelselmanager de juiste gegevens in de processen beschikbaar te stellen.
 • Alle processen binnen onze gemeente te doorgronden en daarmee de applicaties te optimaliseren.
 • Je trainingen, presentaties en documentatie, waarmee je de organisatie verder helpt.
 • De informatievoorziening binnen onze gemeente zo perfect mogelijk te laten aansluiten op de vraag die onze gebruikers hebben.

  

Samen met je nieuwe team
Bij Gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Daarmee bedoelen we dat we altijd transparant willen zijn en dat we van buiten naar binnen en van binnen naar buiten werken. En als je dan vanuit zo’n open raam naar buiten kijkt, zie je meteen waar je het allemaal voor doet. Jouw werkplek bevindt zich namelijk in hartje Vlaardingen, midden tussen de inwoners en ondernemers. Dichterbij de doelgroep kan je niet zijn.

Je werkt in verschillende processen samen met nog een aantal Functioneel Beheerders, de Beheerder IAM en de Chief Information Security Officer.
Vanuit onze regieorganisatie gaan we samen voor optimale digitalisering via een volledige cloudmigratie van de diensten Infra-ICT, Technisch en Functioneel Applicatiebeheer. Zo veranderen we van uitvoerder naar regisseur.

 

Dit verdien je
Als professional in dienst bij Gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je nog meer verdient zijn collega’s die net zo gemotiveerd zijn als jij en aandacht hebben voor elkaar en hart voor de stad. Ook kan je als Functioneel Beheerder bij Vlaardingen rekenen op:

 • Dynamiek: veel afwisseling in je werk, geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt.
 • Integraliteit: je houdt je bezig met diverse onderwerpen die diverse afdelingen raken en je werkt dus ook samen met veel verschillende partijen.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 2756,00 tot € 4048,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 9.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: ook na de Coronacrisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een tijdelijk contract van 1 jaar dat we bij wederzijds goedvinden na een jaar omzetten in een vaste aanstelling, waarbinnen we het beste voor elkaar willen betekenen.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

 

Dit neem je mee
Je balanceert vaak op de lijn van wat kan en wat moet. Zo voelen gebruikers zich ook echt geholpen door jou in hun werkzaamheden binnen de applicaties. Je maakt complexe zaken begrijpelijk en inzichtelijk. Je communicatieskills zijn gelukkig goed ontwikkeld (ook in het Engels) en dat maakt je makkelijk om mee te werken. Je flexibiliteit is ook een pluspunt, want zo durf je bijvoorbeeld wel eens af te wijken van een BiSL-richtlijn als de situatie daarom vraagt.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Een bachelor richting Functioneel (Applicatie)Beheer, Technische Bedrijfskunde, Business & IT Management of (Bedrijfs)informatica.
 • Minimaal 4 jaar ervaring met procesmanagement binnen een ICT-omgeving.
 • Kennis van methoden en technieken voor het analyseren van informatie.
 • BiSL- en T-Map-certificering.
 • Heb je ervaring met projectmatig (Prince2/ITIL) werken en Agile/Scrum, dan is dat heel mooi.

 

Ben jij degene die we zoeken?
Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk 3 oktober 2021 op deze vacature van Functioneel Beheerder via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Martin van Dijk, teammanager via 06 246 320 58. Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

 

Bijzonderheden
Bijzondere tijden vragen om flexibele oplossingen, waarin gezondheid voorop staat. We voeren daarom de gesprekken online via MS Teams. Je hoort zo snel mogelijk of we je uitnodigen.

Een referentie onderzoek of afnemen van een assessment behoort tot de mogelijkheden tijdens deze sollicitatieprocedure.