Functioneel Beheerder

Een ambitieuze en innovatieve gemeente. Een regieorganisatie, die waarde toevoegt aan het primaire proces. We zetten grote stappen. De volgende stap is een soepele outsourcing van onze applicaties. Flexibel, transparant, efficiënt én optimaal veilig. En daarin ligt voor jou een belangrijke rol.

Word onze nieuwe

Functioneel Beheerder

32 - 36 uur

Werken aan Vlaardingen

Jij bent dé verbinder tussen ICT en de bedrijfsvoering. Je vertaalt wensen van gebruikers naar functionaliteiten van de applicaties. Het echte technische beheer is extern belegd, maar jij denkt alvast de processen uit en hoe je dit werkbaar maakt in het systeem. Van gebruiksbeheer, functionaliteitenbeheer en behoeftemanagement tot wijzigingenbeheer: jij doet het allemaal. Voor een strakke uitvoering van jouw werk gebruik je dan ook BiSL, de Business Information Service Management Library. Zo zorg je dat de ICT-voorzieningen en de wensen van de organisatie perfect op elkaar aansluiten. De behoeftes van gebruikers, management en andere stakeholders veranderen continu. Daardoor moeten ook de informatiestromen, applicaties en systemen voortdurend in beweging blijven. Jij bent de helicopter, die boven het volledige informatielandschap hangt en jij ziet hoe verschillende componenten samenwerken en elkaar beïnvloeden. Vanuit dit perspectief werk jij naar de beste oplossingen. Dit doe je vaak vanuit de tandem met de Business Informatiemanager. Samen beheren jullie de domeinarchitectuur.

Jij maakt impact door:

 • De bedrijfsprocessen zo optimaal mogelijk te ondersteunen vanuit ICT, in samenspraak met de Managed Service Provider (MSP), de Service Level Manager en de Change Manager.
 • Samen met de Gegevens- & Stelselmanager de juiste gegevens in de processen beschikbaar te stellen.
 • Alle processen binnen onze gemeente te doorgronden en daarmee de applicaties te optimaliseren.
 • Je trainingen, presentaties en documentatie, waarmee je de organisatie verder helpt.
 • De informatievoorziening binnen onze gemeente zo perfect mogelijk te laten aansluiten op de vraag die onze gebruikers hebben.

Samen met je nieuwe team voor de gemeente Vlaardingen

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots. we van uitvoerder naar regisseur. Je werkt in verschillende processen samen met nog een aantal Functioneel Beheerders, de Beheerder IAM en de Chief Information Security Officer. Vanuit onze regieorganisatie gaan we samen voor optimale digitalisering via een volledige cloudmigratie van de diensten Infra-ICT, Technisch en Functioneel Applicatiebeheer. Zo veranderen we van uitvoerder naar regisseur.

Dit krijg je

Als professional in dienst bij gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je ook verdient zijn collega’s die net zo gemotiveerd zijn als jij en aandacht hebben voor elkaar en hart voor de stad. Ook kan je als Functioneel Beheerder bij Vlaardingen rekenen op:

 • Dynamiek: veel afwisseling in je werk, geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt.
 • Integraliteit: je houdt je bezig met diverse onderwerpen die diverse afdelingen raken en je werkt dus ook samen met veel verschillende partijen.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 2865,00 tot € 4208,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 9.
 • Fexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt. 
 • Hybride werken: ook na de Coronacrisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijks ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een tijdelijk contract van 1 jaar dat we bij wederzijds goedvinden na een jaar omzetten in een vaste aanstelling, waarbinnen we het beste voor elkaar willen betekenen.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen. 

 Dit breng je mee

 • Een bachelor richting Functioneel (Applicatie)Beheer, Technische Bedrijfskunde, Business & IT Management of (Bedrijfs)informatica.
 • Minimaal 4 jaar ervaring met procesmanagement binnen een ICT-omgeving.
 • Kennis van methoden en technieken voor het analyseren van informatie.
 • BiSL- en T-Map-certificering.
 • Heb je ervaring met projectmatig (Prince2/ITIL) werken en Agile/Scrum, dan is dat heel mooi.

Ben jij de persoon die wij zoeken?

Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer dan op deze vacature via de sollicitatiebutton. Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken. Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via 0102484364.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Na het ontvangen van een geschikt cv nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.