Fiscaal adviseur

De fiscale wet- en regelgeving is voor jou gesneden koek. Met plezier adviseer jij op diverse lagen binnen de organisatie over belastingen. Jouw doel? Optimalisatie van de fiscale positie van de gemeente Vlaardingen. 

Jij bent onze nieuwe

Fiscaal adviseur
32 uur

 

Werken aan VlaarDINGEN
Als fiscaal adviseur adviseer jij de diverse afdelingen binnen de gemeentelijke organisatie over de fiscale wet- en regelgeving. Je bent het eerste aanspreekpunt voor alle vragen over BTW, BCF en VPB en je bent de contactpersoon voor de Belastingdienst in het kader van horizontaal toezicht. Daarnaast heb je een rol als accounthouder Regionale Belastinggroep (RBG). Je bent contactpersoon voor de RBG over OZB, rioolrecht, afvalstoffenheffing, precario, toeristenbelasting, BAG, WOB verzoeken etc. Je beoordeelt de begroting en de jaarrekening van de RBG en adviseert de wethouder hierover.

Verder houd jij je bezig met:

 • Verder vormgeven van het fiscaal beleidsplan.

 • Aangiften BTW, BCF en VPB verzorgen

 • Interne controles uitvoeren ten aanzien van fiscale aangelegenheden

 • Berekenen van tarieven voor de OZB en de afval- en rioolheffing, samen met de financieel adviseur.

 • De paragraaf Lokale heffingen opstellen voor de begroting en de jaarrekening van de gemeente

  

Samen met je nieuwe team
Bij Gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Daarmee bedoelen we dat we altijd transparant willen zijn en dat we van buiten naar binnen en van binnen naar buiten werken. En als je dan vanuit zo’n open raam naar buiten kijkt, zie je meteen waar je het allemaal voor doet. Jouw werkplek bevindt zich namelijk in hartje Vlaardingen, midden tussen de inwoners en ondernemers. 

De stad Vlaardingen heeft alle aspecten van een grote stad. De hoge ambities, de vele ontwikkelingen en de aanwezige grootstedelijke problematiek leveren bij elkaar veel interessante uitdagingen op. De gemeente Vlaardingen heeft ongeveer 73.000 inwoners en 500 medewerkers.
Jouw nieuwe team, Strategische Bedrijfsvoering, bestaat in de huidige structuur uit collega’s van Financiën, Financiële Administratie, HRM, Inkoop en Juridische Zaken. Binnen Financiën werk je samen met je teammanager, strategisch adviseurs, financieel adviseurs, junior adviseurs en financieel beleidsmedewerkers.

 

Dit verdien je
Als professional bij Gemeente Vlaardingen verdien je de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je ook verdient zijn collega’s die net zo gemotiveerd zijn als jij en aandacht hebben voor elkaar en hart voor de stad. Ook kan je als fiscaal adviseur in Vlaardingen rekenen op:

 • Een hoge mate van zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en eigenaarschap: jij bent een vraagbaak binnen de organisatie op jouw vakgebied.
 • Dankbare collega’s: jij maakt ingewikkelde wetten en regels begrijpelijk.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 3561,- tot
 • € 5169,- bruto op basis van 36 uur in schaal 11.
 • Flexibele werktijden. Jouw werkweek duurt 32 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijks ontwikkeling kan blijven werken.
 • Hybride werken: ook na de Corona crisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

 

Dit neem je mee
Jij bent de expert op het gebied van de BTW, het BTW compensatiefonds (BCF) en de vennootschapsbelasting (VPB). Jij vertaalt fiscale wet- en regelgeving naar de praktijk. Je legt in begrijpelijke taal en op een geduldige manier aan je collega’s van de vak afdelingen uit, wat dit voor hen betekent en wat de risico’s en eventuele gevolgen zijn van bepaalde keuzes. Daarbij denk je mee in oplossingen, je bekijkt vooral wat er wél kan binnen de kaders van de wet- en regelgeving.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • HBO werk- en denkniveau en minimaal een HBO diploma in een fiscaal-economische richting.
 • Uit je cv blijkt ruime kennis van en ervaring met gemeentelijke fiscale uitdagingen.
 • Politieke en bestuurlijke sensitiviteit: je weet wat er speelt, je snapt waar de gevoeligheden liggen en je begrijpt wat dit betekent voor je werk.


Ben jij degene die we zoeken?

Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk 21 juni 2021 op deze vacature van fiscaal adviseur via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Marco Jonker, Teammanager Bedrijfsvoering, via (010) 248 4000.
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

 

Bijzonderheden
Bijzondere tijden vragen om flexibele oplossingen, waarin gezondheid voorop staat. We voeren daarom de gesprekken online via MS Teams. Zet woensdag 30 juni a.s. alvast in je agenda, dan vinden de eerste gesprekken plaats. Je hoort zo snel mogelijk of je wordt uitgenodigd.