Adviseur/Data-analist Openbare Orde en Veiligheid

Adviseur/Data-analist Openbare Orde en Veiligheid

36 uur

 

De aanpak van ondermijning staat hoog op de landelijke agenda en is prioriteit in het Veiligheidsbeleid van de gemeente Vlaardingen. Vlaardingen blijkt aantrekkelijk voor criminelen en lijkt zich goed te lenen voor ondermijnende vormen van criminaliteit. Om hierop met goede informatie de aanpak te realiseren hebben we jou nodig! Heb jij visie op openbare orde en veiligheid en laat jij je graag inspireren door data? Word dan onze nieuwe Adviseur/data-analist Openbare Orde en Veiligheid. Als sleutelfiguur in het ontcijferen van complexe data en het creëren van inzichten, draag je direct bij aan het verhogen van de veiligheid in onze gemeenschap.

 

Wat ga je doen?

Als adviseur/data-analist Openbare Orde en Veiligheid ben je verantwoordelijk voor het analyseren en interpreteren van data op gebieden zoals ondermijning, woonoverlast en zorg en veiligheid. Om tot passende informatie-gestuurde opdrachten en adviezen te komen is data, onderzoek en monitoring van essentieel belang. In deze rol coördineer en stuur jij op deze informatie door o.a. relevante data op te halen, ordenen en controleren en onderzoeken/analyses te initiëren. Jij bent degene die data uit onderzoeken goed kan interpreteren, analyseren, verwerken en vertalen naar nieuw integraal veiligheidsbeleid.

Jouw werk in hoofdlijnen:

 • Je signaleert trends en adviseert op basis van data die je krijgt van team Business Intelligence (BI).  
 • Uitvoeren van risicoanalyses om trends en patronen te ontdekken.
 • Opstellen van heldere infographics en dashboards om de bevindingen te communiceren naar belanghebbenden.
 • Samenwerken met collega’s intern en extern om data-gedreven inzichten toe te passen in beleidsvorming en besluitvorming.
 • Het genereren van netwerkkaarten.
 • Uitbouwen van de risicokaart en kennis- en zoekbank betreffende ondermijning.
 • Ontwikkelen en implementeren van vragenlijsten in een rapportage en inspectie applicatie.
 • Doorontwikkelen en implementeren van monitors voor bedrijvencontroles, huisbezoeken en veiligheidsaspecten.
 • Beantwoorden van ad hoc informatiebehoeften en ontwikkelen van voorspellingsmodellen.

 

Dit breng je mee

Als adviseur/data-analist Openbare Orde en Veiligheid beschik je over sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden. Hierdoor ben je in staat om datasets grondig te analyseren en waardevolle inzichten te genereren die een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de openbare orde en veiligheid in onze gemeente. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, waarmee je technische concepten begrijpelijk kunt overbrengen naar collega's die minder bekend zijn met data-analyse. Deze vaardigheid is van grote waarde om de resultaten van je analyses effectief te delen en te implementeren. Tot slot heb je affiniteit met de publieke sector en ben je gedreven om bij te dragen aan het welzijn van de inwoners van Vlaardingen. Je begrijpt de maatschappelijke impact van veiligheidsvraagstukken en hebt de passie om je expertise in te zetten voor positieve veranderingen die de veiligheid van onze burgers verbeteren.

 Wat we verder belangrijk vinden:

 • Minimaal een afgeronde bacheloropleiding (WO werk- en denkniveau).
 • Aantoonbare ervaring in het werken met datasets, onderzoeken, data-analyse en statistiek en de vertaling daarvan naar beleid.
 • Kennis van datamanagement en analyse-software, programmeertalen en data-visualisatie software.
 • Omdat je werkt aan een politiek gevoelige opdracht, is de werkdruk soms hoog. Er wordt van alle kanten meegekeken, er moet binnen korte tijd veel gedaan worden. Je hebt daar ervaring mee en krijgt juist daar enorm veel energie van!

 

Jouw team en de organisatie

Je maakt deel uit van het team Openbare Orde en Veiligheid, dat zich inzet voor een veilige en leefbare omgeving in Vlaardingen. Samen met dit enthousiaste team werk je aan diverse veiligheidsaspecten, variërend van vergunningverlening, integrale bedrijvencontroles tot het aanpakken van ondermijnende activiteiten en woonoverlast. Dit team gedijt in een omgeving waarin betrokkenheid en passie voor maatschappelijke verbeteringen centraal staan.

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

Naast een uitdagende en maatschappelijk relevante functie bieden we:

 • Een goed salaris tussen €4020,- en €5725,- bruto op basis van 36 uur in schaal 11. Afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Flexibele werktijden: jouw werkweek omvat 36 uur, en in overleg kun je deze zo indelen dat het zowel voor jou als voor de organisatie het beste werkt.
 • Ons stadhuis, gelegen in het bruisende centrum, vormt je werklocatie. Bovendien is er de mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken, waarbij we zorgen voor de juiste faciliteiten
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling middels trainingen en workshops.
 • Een jaarcontract met vooruitzicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Een inspirerende werkomgeving met gemotiveerde collega's.

 

Meer weten of meteen solliciteren?

Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Bryan Visser, teammanager Openbare Orde en Veiligheid, via (010) 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton.

Wacht niet te lang, bij een geschikt cv nemen wij direct contact op. Voor deze vacature is geen sluitingsdatum.