Contract- & Leveranciersmanager

Een ambitieuze en innovatieve gemeente. Een ICT-regieorganisatie, die waarde toevoegt aan het primaire proces. We zetten grote stappen. De volgende stap is een soepele outsourcing van onze applicaties. Flexibel, transparant, efficiënt én optimaal veilig. En daarin ligt voor jou een belangrijke rol.


Word onze nieuwe


Contract- & Leveranciersmanager
36 uur


Werken aan VlaarDINGEN
Jij zet graag je tanden in onze IT-contracten. Of het nu gaat om onze nieuwe strategische contracten of de al bestaande contracten. Jouw doel is om het meest optimale voor de gemeente eruit te halen. Van aanbestedingsprocedure tot offertetraject: jij doet het allemaal. We hebben constant nieuwe leveranciers en contracten en je beheert onze bestaande contracten. Dat zijn er honderden, die samen een miljoenenwaarde hebben.

Je definiëert afspraken en voorwaarden voor wat betreft de kwaliteit. Dat doe je in samenwerking met de Service Level Manager. Nu we bijna volledig werken met huursoftware gelden er andere voorwaarden. Ook met de Functionaris Gegevensbescherming (FG) en de CISO bekijk je hier de consequenties en risico’s van. Daarop stel je maatregelen voor.

Je toetst en evalueert contracten. Checkt of afspraken zijn nagekomen, kwaliteit en service is geleverd. Zie je mogelijkheden tot verbetering of vernieuwing, dan stem je dat ook af met de Service Level Manager. Die heeft dan direct een solide basis voor een goed gesprek met de leverancier. De Managed Service Provider (MSP), de SaaS-leveranciers en de interne organisatie kunnen allemaal rekenen op jouw scherpe juridische blik. Welke ontwikkelingen er ook zijn in de markt of in de wet- en regelgeving: jij bent op de hoogte en draagt zo bij aan een sterk beleid. Jouw rol is dan ook cruciaal in onze cloudmigratie.

Jij maakt impact door:

 • Te beoordelen of wijzigingen, opzeggingen, verlengingen van contracten of nieuwe contracten nodig zijn. Zo ondersteun je de contracteigenaren.
 • Scherp te onderhandelen op financieel, juridisch en inhoudelijk vlak bij nieuwe contracten.
 • Heldere managementrapportages en beoordeling van contractperformance.
 • Actief het management te adviseren over juridische stappen die zij kunnen/moeten nemen.
 • Ons soepel door aanbestedingsprocedures heen te leiden.


Samen met je nieuwe team
Bij de gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Daarmee bedoelen we dat we altijd transparant willen zijn en dat we van buiten naar binnen en van binnen naar buiten werken. En als je dan vanuit zo’n open raam naar buiten kijkt, zie je meteen waar je het allemaal voor doet. Jouw werkplek bevindt zich namelijk in hartje Vlaardingen, midden tussen de inwoners en ondernemers. Dichterbij de doelgroep kan je niet zijn.
In je nieuwe team zitten pioniers en ook collega’s, die de organisatie al beter kennen. Zelf werk je nauw samen met o.a. de Service Level Manager, FG en CISO en de Informatie Managers.
Vanuit onze ICT-regieorganisatie gaan we samen voor optimale digitalisering via een volledige cloudmigratie van de diensten Infra-ICT, Technisch en Applicatiebeheer. Zo veranderen we van uitvoerder naar regisseur.


Dit verdien je
Als professional in dienst bij gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je ook verdient zijn collega’s die net zo gemotiveerd zijn als jij en aandacht hebben voor elkaar en hart voor de stad. Ook kan je als Contract- & Leveranciersmanager bij Vlaardingen rekenen op:

 • Dynamiek: veel afwisseling in je werk, geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt.
 • Integraliteit: je houdt je bezig met diverse onderwerpen die diverse afdelingen raken en je werkt dus ook samen met veel verschillende partijen.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 3.561,00 tot € 5.169,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 11.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: ook na de Coronacrisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijks ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een tijdelijk contract van 1 jaar dat we bij wederzijds goedvinden na een jaar omzetten in een vaste aanstelling, waarbinnen we het beste voor elkaar willen betekenen.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen. 

 

Dit breng je mee
Met jouw analytische skills keer je elk contract binnenstebuiten. Zo realiseer je de best mogelijke afspraken, die volledig compliant zijn. Ook op de relatie ga je er vol in; je adviseert actief, denkt mee en zoekt naar mogelijkheden. En vol respect onderhandel je met leveranciers over de meest gunstige voorwaarden.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Een master op juridisch/bedrijfskundig vlak en interesse in de digitale wereld.
 • Zo’n 3 à 5 jaar vergelijkbare ervaring binnen de (semi)overheid, met ICT-leveranciers en licenties.
 • Kennis van alle relevante wet- en regelgeving en kennis van de VNG-omgeving.
 • De drive en senioriteit om mee te bouwen aan onze regie-organisatie, zodat we doorgroeien naar een volledig zelfsturend team.
 • Coördinerende en aansturende kwaliteiten.


Ben jij degene die we zoeken?
Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk 31 juli 2021 op deze vacature van Contract- & Leveranciersmanager via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Martin van Dijk, teammanager via 06 246 320 58.


Bijzonderheden
Bijzondere tijden vragen om flexibele oplossingen, waarin gezondheid voorop staat. We voeren daarom de gesprekken online via MS Teams. Je hoort zo snel mogelijk of we je uitnodigen.

Een referentie onderzoek of afnemen van een assessment behoort tot de mogelijkheden tijdens deze sollicitatieprocedure.