Constructief inspecteur bouw- en woningtoezicht

Jij weet precies hoe de constructie van een gebouw in elkaar zit. Je herkent gebreken in die constructie aan de hand van constructieve berekeningen en tekeningen. Wil jij met jouw technische kennis en ervaring een bijdrage leveren aan de veiligheid van de gebouwen en evenementen in Vlaardingen?

Word dan onze nieuwe

Constructief inspecteur bouw- en woningtoezicht
36 uur

 

Werken aan VlaarDINGEN
Vlaardingen heeft de opgave om meer dan 5000 woningen te bouwen in de komende 10 jaar. Als constructief inspecteur bouw- en woningtoezicht heb jij de belangrijke taak om te toetsen of dit op een veilige manier gebeurd. Jouw werk beperkt zich niet tot deze opgave, ook bouwaanvragen voor uitbreidingen en verbouwingen van bijvoorbeeld industrie, kantoren en scholen moeten worden getoetst. Maar ook bestaande bouw moet gecontroleerd worden op bouwkundige gebreken. En wat denk je van evenementen, is de constructie van een podium wel veilig? Wat is de schade na bijvoorbeeld een brand? Is de fundering van een pand nog in tact waardoor er weer opgebouwd kan worden, of moet de constructie worden aangepast waarna het gebouw pas weer veilig voor gebruik is? Samen met je collega’s van bouw- en woningtoezicht waarborg je de veiligheid door gebreken bij gebouwen uit te sluiten. Jij beoordeelt voornamelijk op basis van constructieve berekeningen en tekeningen en op verzoek ga je ook wel eens mee op pad met de toezichthouder om de situatie op locatie te bekijken.

In hoofdlijnen houd jij je bezig met:

 • toetsen van constructieve onderdelen van een aanvraag voor een bouwvergunning, op basis van het bouwbesluit en daarop aangestuurde NEN-normen en bouwvoorschriften,
 • opstellen van constructieve (rand)voorwaarden,
 • adviseren bij evenementen en bij calamiteiten (brand en schade) en bouwkundige gebreken bestaande bouw,
 • adviseren over omgevingsveiligheid met betrekking tot bouwen.

 

Samen met je nieuwe team
Bij Gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Daarmee bedoelen we dat we altijd transparant willen zijn en dat we van buiten naar binnen en van binnen naar buiten werken. En als je dan vanuit zo’n open raam naar buiten kijkt, zie je meteen waar je het allemaal voor doet. Jouw werkplek bevindt zich namelijk in hartje Vlaardingen, midden tussen de inwoners en ondernemers. Dichterbij de doelgroep kan je niet zijn.

Met ongeveer 80 professionals, verdeeld over verschillende teams, bouwt de afdeling Stedelijke Ontwikkeling aan de toekomst van de gemeente Vlaardingen. Er wordt gewerkt op een gebiedsgerichte, programmatische en projectmatige manier. Het team Bijzondere Wetten, Bouw- en Woningtoezicht houdt zich onder andere bezig met de vergunningverlening in het kader van de WABO.

 

Dit verdien je
Als professional in dienst bij Gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je nog meer verdient zijn collega’s die net zo gemotiveerd zijn als jij en aandacht hebben voor elkaar en hart voor de stad. Ook kan je als constructief inspecteur bouw- en woningtoezicht bij Vlaardingen rekenen op:

 • Verantwoordelijkheid: het is tenslotte jouw taak dat gebouwen gecontroleerd worden op hun veiligheid.
 • Interactie met wat er buiten gebeurt: je ziet letterlijk wat er met jouw werk gedaan wordt.
 • Je bent de hele dag bezig met jouw passie: techniek!
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 3277,00 tot € 4831,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 10A.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: ook na de Corona crisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

 

Dit neem je mee
Jouw baan gaat over veiligheid, het is dus van groot belang dat je alert bent en nauwkeurig werkt. Jij voorziet problemen die kunnen ontstaan en grijpt in voordat het mis gaat. Je bekijkt de mogelijkheden binnen de kaders die de wet voorschrijft en jij kunt duidelijk uitleggen waarom iets wel of juist niet kan. Jij brengt een boodschap over en je deinst niet terug voor een stevig gesprek waarin je bijvoorbeeld een aannemer moet overtuigen. Soms worden aanvragen incompleet aangeleverd. Geduldig en overtuigend ga jij achter je informatie aan en leg je duidelijk de consequenties uit wanneer stukken niet op tijd worden aangeleverd. Jij kunt gemakkelijk schakelen tussen interne gesprekspartners zoals bouwinspecteurs, toezichthouders en vergunningverleners en externe partners zoals bewoners, ingenieursbureaus en aannemers. Je bent je bewust van de soms tegengestelde belangen van de diverse partijen en dat je soms met politiek gevoelige dossiers te maken hebt. Jouw dag kan hectisch verlopen maar daar raak jij niet van in paniek. 

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding (bouwkunde of civiele techniek) met een aanvullende vakinhoudelijke opleiding (zoals BV/BMS, HTI, BSEng of MSEng)
 • Ervaring in beoordelen en toetsen van bouwconstructies


Ben jij degene die we zoeken?
Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk 3 oktober 2021 op deze vacature van constructief inspecteur bouw- en woningtoezicht via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Esther Zeegers, teammanager via 010-248 4000.

Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

 

Bijzonderheden
Bijzondere tijden vragen om flexibele oplossingen, waarin gezondheid voorop staat. We voeren daarom de gesprekken online via MS Teams. Je hoort zo snel mogelijk of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

 Een referentie onderzoek behoort tot de mogelijkheden tijdens deze sollicitatieprocedure.