Business Informatiemanager

De overheid heeft enorme ambities op het gebied van digitalisering. Voor onze inwoners is de gemeente de meest nabije overheid. Belangrijk dus dat de digitale dienstverlening voor iedereen te gebruiken is. Wij hebben iemand nodig die slimme digitale oplossingen bedenkt en laat implementeren, waarin uiteraard rekening gehouden wordt met wet- en regelgeving. Jeuken jouw handen bij deze uitdaging?

 

Word dan onze nieuwe

 

Business Informatiemanager 2 fte

 

32 - 36 uur

 

Werken aan Vlaardingen

Informatiemanagement is de discipline die zich bezig houdt met de digitale transformatie binnen organisaties. Als business informatiemanager leg je de verbinding tussen de ontwikkelingen binnen het vakgebied, de informatievoorziening, de organisatie brede projecten en de invloed daarvan op de processen en de  werkwijze voor de teams en binnen opgaven. Jij werkt op het snijvlak van procesmanagement, procesarchitectuur en verandermanagement.

In hoofdlijnen houd jij in deze functie bezig met:

 • Visie en richtlijnen op procesmanagement toepassen.
 • Ondersteunen en adviseren bij het opstellen van de procesarchitectuur van de afdelingen, afgestemd op de bedrijfsdoelen.
 • Bijdragen aan de realisatie van organisatiedoelen door middel van procesoptimalisatie en verbeter- en verandertrajecten binnen de afdelingen.
 • Adviseren op de ontwikkelingen rond digitalisering, moderne overheid, wet- en regelgeving, dienstverlening en proces-, verander- en risicomanagement.

Wij komen graag in contact met die informatiemanager met werkervaring of een sterke affiniteit  in het werkveld van Geo-informatie. Als gemeentelijke organisatie staan wij voor een aantal maatschappelijke uitdagingen in het fysieke domein. Denk daarbij aan de energietransitie, de implementatie van de Omgevingswet en de Woningbouwopgave. Geo-informatie is daarin een belangrijke informatie-component van onze informatiehuishouding. Voor de tweede vacature komen wij graag in contact met die informatiemanager met werkervaring of een sterke affiniteit met in het werkveld van bedrijfsvoering.

Samen met je nieuwe team

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.  Het team informatiemanagement bestaat uit de sub-teams:  Business-Informatiemanagers & architectuur, Business Intelligence, Functioneel beheer, Geo-GIS en basisregistraties.

Voor het sub-team Business-Informatiemanagers & architectuur zijn wij op zoek naar nieuwe 2 collega’s met de aandachtsgebieden Geo-ontwikkelingen en Bedrijfsvoering & Bestuur. Met de invulling van deze vacatures bestaat dit sub-team uit 6 personen.

Dit verdien je

 • De ruimte om jezelf te ontwikkelen: er zijn enorm veel ontwikkelingen binnen de organisatie en specifiek op het gebied van informatiemanagement. Jij draagt bij met jouw kennis en kunde, tegelijkertijd valt er ook een hoop te leren. 
 • Korte lijnen: contact is laagdrempelig binnen Vlaardingen, in heel de organisatie. En je hebt voldoende collega’s om mee te kunnen sparren.
 • Dynamische werkomgeving: alle grootstedelijke vraagstukken spelen zich hier lokaal af. Jouw werk als business informatiemanager heeft daadwerkelijk invloed op het resultaat.
 • Tijd en plaats onafhankelijk werken. Jouw werkweek duurt 32 of 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris in schaal 11 van € 3701,- tot €5372,- bruto op basis van 36 uur.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • De mogelijkheid en faciliteiten om ook thuis te kunnen werken.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

Dit breng je mee

 • WO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring met gemeentelijke informatievoorziening. Ons werkveld is sterk in beweging en wordt steeds belangrijker. Je kent de vraag van de organisatie en de markt. Je hebt een goed beeld van de rol van de overheid bij digitalisering.
 • Je hebt een brede kijk op de gehele bedrijfsvoering en procesketen. De gemeente is een complexe organisatie met honderden producten en diensten die elkaar raken. Daarbij heb je ook nog eens te maken met een complex landelijk en regionaal overheidsnetwerk waarbij informatie uitwisseling steeds belangrijker wordt. In jouw advies moet je dat gehele proces kunnen overzien.

Ben jij de persoon die we zoeken?

Vlaardingen werkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk op deze vacature via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie of heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via 0102484364. Ook als je gewoon eens wilt praten over de mogelijkheden ben je van harte welkom voor een (digitale) kop koffie of thee. Voor deze functie is er geen einddatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij direct contact op.