Bouwinspecteur (handhaving en toezicht)

 

Fijn en veilig wonen en werken willen we allemaal. Wil jij ervoor zorgen dat we in Vlaardingen kunnen garanderen dat er gebouwd wordt volgens de regels? Dat illegale activiteiten in panden binnen onze gemeente opgemerkt en gestopt worden?

Word dan onze nieuwe

Bouwinspecteur (handhaving en toezicht)

36 uurWerken aan VlaarDINGEN
Als bouwinspecteur (handhaving en toezicht) zorg jij ervoor dat er goed en veilig gebouwd wordt in Vlaardingen en dat er op een rechtmatige manier van een pand gebruik wordt gemaakt. Jij controleert of er een vergunning verstrekt is, of de constructie juist is en of de werkzaamheden volgens de regels worden uitgevoerd. Je behandelt meldingen en klachten en gaat met inwoners en bedrijven in gesprek om oplossingen te bedenken en op die manier handhavingszaken te voorkomen. Constateer je toch een overtreding, dan ga je over tot handhaving. Ook ben je van de partij bij de integrale (ondermijnings-)controles. Naast de contacten met onze interne collega's heb je ook veel contact met onze partners van de Veiligheidsregio, Woningbouwvereniging etc.

In hoofdlijnen houd jij je bezig met:

 • Controleren van vergunningen met betrekking tot bouwen en wonen.
 • Bevindingen rapporteren, eventueel inschakelen van expertise voor complexe situaties en overtredingen melden.
 • Handhaven bij geconstateerde overtredingen.
 • Implementeren van de Wet kwaliteitsborging en de omgevingswet.
 • Handelen bij calamiteiten zoals een plofkraak (in verband met de constructie van een gebouw)

 

Samen met je nieuwe team
Bij Gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Daarmee bedoelen we dat we altijd transparant willen zijn en dat we van buiten naar binnen en van binnen naar buiten werken. En als je dan vanuit zo’n open raam naar buiten kijkt, zie je meteen waar je het allemaal voor doet. Jouw werkplek bevindt zich namelijk in hartje Vlaardingen, midden tussen de inwoners en ondernemers. Dichterbij je doelgroep kan je niet zijn.

Binnen de afdeling Stedelijke Ontwikkeling wordt met ongeveer 75 professionals hard gewerkt aan de ontwikkeling van Vlaardingen naar een vitale stad. Jouw nieuwe team Bijzondere Wetten en Bouw- en woningtoezicht houdt zich onder andere bezig met de vergunningverlening voor de Drank- en Horecawet, WABO en de APV en met het controleren van de naleving van bouw- en veiligheidsvoorschriften. Je collega’s van Bouw- en woningtoezicht vormen een hechte club die elkaar graag opzoeken om te sparren over werkinhoud.  

 

Dit verdien je
Als professional in dienst bij Gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je ook verdient zijn collega’s die net zo gemotiveerd zijn als jij en aandacht hebben voor elkaar en hart voor de stad. Ook kan je als bouwinspecteur (handhaving en toezicht) bij Vlaardingen rekenen op:

 • Dynamiek: veel afwisseling in je werk, zowel binnen achter je PC als buiten op locatie met je Ipad. Geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt.
 • Integraal werken: jij wordt betrokken bij alle projecten die bouw- en woningtoezicht raken.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 2756,00 tot € 4048,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 9.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: ook na de Corona crisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijks ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

 

Dit breng je mee
Jij bent de ogen en oren van onze organisatie als het om bouwen en wonen gaat. Jij ziet wat er gebeurt en op basis daarvan onderneem jij actie. Als vanzelfsprekend heb jij verstand van bouwen en constructies en de ontwikkelingen in de wet- en regelgeving daar omheen. Je moet namelijk tijdens een controle kunnen inschatten of er volgens de regels gewerkt wordt. Als je moet handhaven, wordt dat niet altijd positief ontvangen. Je bent je daar van bewust en je bent in staat om vervelende situaties te de-escaleren. Met jouw empathisch vermogen laat jij zien dat je er bent om mee te denken in oplossingen. Jouw rapporten zijn voorzien van volledige informatie en duidelijk geschreven zodat jouw collega, jurist, er verder mee aan de slag kan. 

Wat we verder belangrijk vinden:

 • HBO werk- en denkniveau en in het bezit van het diploma ABW-I en ABW-II. Heb je een opleiding gevolgd in een relevante richting maar nog geen ABW-I of ABW-II diploma? Dan ben je wel bereid deze te volgen.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt goede actuele kennis van het omgevingsrecht en je bent nieuwsgierig naar de toekomstige ontwikkelingen, zoals de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

 

Ben jij degene die we zoeken?
Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk 1 augustus 2021 op deze vacature van bouwinspecteur (handhaving en toezicht) via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Esther Zeegers, teammanager via (010) 248 4000. Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.


Bijzonderheden

Bijzondere tijden vragen om flexibele oplossingen, waarin gezondheid voorop staat. We voeren daarom de eerste gesprekken online via MS Teams. In verband met afwezigheid tijdens de zomervakantie, vinden de eerste gesprekken direct daarna plaats in week 35. Je hoort zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór 9 augustus, of je wordt uitgenodigd.

Een referentie onderzoek of afnemen van een assessment behoort tot de mogelijkheden tijdens deze sollicitatieprocedure.