Beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid

Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid
36 uur
We houden onze stad graag veilig. Ben jij degene die met een integrale en doortastende blik, deel wil uitmaken van een brede aanpak van veiligheidsvraagstukken in Vlaardingen? Lees dan snel verder!


Wat ga je doen?
De gemeente Vlaardingen heeft in haar veiligheidsbeleid bewust accenten gelegd, duidelijke prioriteiten gekozen en hoofdlijnen aangebracht in de aanpak. De prioriteiten richten zich op de aanpak van ondermijning, de aanpak van woonoverlast/woonfraude en de samenwerking verbeteren tussen de domeinen zorg & veiligheid.

Jouw werk in hoofdlijnen:

 • Beleid op het terrein van openbare orde en veiligheid ontwikkelen en schrijven en de directie, het management en het college van B&W hierover adviseren.
 • Regie op de totstandkoming van het Integraal Veiligheidsplan en de jaarlijkse uitvoeringsplannen en/of Stadsprogramma’s. Je coördineert de daaruit voortvloeiende werkzaamheden.
 • Samenwerken met zowel interne als externe stakeholders (denk bijvoorbeeld aan de manager sociale veiligheid, politie, DCMR en de Veiligheidsregio)
 • Besluiten voor het college van B&W en de Raad voorbereiden. Voorbereiden van raadsdebatten en bestuurlijke overleggen.


Wie ben jij?
Je bent goed in woord en geschrift (bij voorkeur een ster in schrijven!). Je plant en je organiseert, je weet precies wie je waarbij moet betrekken en ook je dossiers en rapportages zijn volledig en zorgvuldig samengesteld. Jij verbindt onze interne organisatie met onze externe partners en zorgt voor een prettige, integrale samenwerking. Jij hebt vakinhoudelijke kennis en ervaring waardoor je weet waarover je praat. Je bent op de hoogte van de recente ontwikkelingen binnen je vakgebied. Met die bagage ben je een stevige gesprekspartner voor bestuurders en externe partners. Vanuit jouw expertise denk je mee over beleid op het gebied van integrale veiligheid en ondermijning/woonoverlast in het bijzonder. Je kunt informatie analyseren en, waar nodig, corrigeren.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Uit jouw CV blijkt dat je ruime ervaring hebt in het vakgebied openbare orde en veiligheid.
 • Ervaring op dit gebied binnen een gemeente is een pré.
 • Omdat je werkt aan een politiek gevoelige opdracht, is de werkdruk soms hoog. Er wordt van alle kanten meegekeken, er moet binnen korte tijd veel gedaan worden. Je hebt daar ervaring mee en krijgt juist daar enorm veel energie van.


Jouw team en de organisatie
Met 12 medewerkers vormt jouw nieuwe team Veiligheid een spil op het gebied van integraal werken in het veiligheidsdomein, op het gebied van fysieke en sociale veiligheid. Een team vol enthousiaste, betrokken professionals die te maken hebben met veel politiek gevoelige projecten en zich daar in thuis voelen.
Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

 

Wat hebben wij jou te bieden?
Allereerst een interessante uitdaging bij een mooie groeiende gemeente! Je werkt aan zeer interessante opdrachten, waar veel van afhangt. Jij kan het verschil maken op het gebied van veiligheid! Daarnaast hechten wij veel waarde aan goede arbeidsvoorwaarden en een werk-privé balans, zodat jij energiek en betrokken aan het werk kunt zijn. Wat dacht je van:

 • Salaris van € 3701,00 tot € 5372,00 bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 11). Afhankelijk van kennis en ervaring
 • Een goed ABP-pensioen
 • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook blijven we gedeeltelijk thuis werken. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Meer dan 50 trainingen in onze eigen “Vlaardingse“ School, zodat je altijd aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.

 

Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Bryan Visser, teammanager Veiligheid, via (010) 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken? Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

 Direct solliciteren mag natuurlijk ook! Klik dan op de sollicitatie button.


Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij direct contact op.