Beleidsadviseur wonen en werken

De Gemeente Vlaardingen is in ontwikkeling. Een van de ambities in de toekomstvisie is Vlaardingen woonstad voor iedereen. Aanvullend schetst de woonvisie de ambitie om te groeien naar 39.000 woningen in 2030 met oog voor gemengde (woon)wijken en een woningvoorraad in balans. Om dit te kunnen realiseren hebben wij versterking nodig. Wij zijn daarom op zoek naar een:

Word dan onze nieuwe

Beleidsadviseur Wonen en Werken (36 uur)
Werken aan Vlaardingen
Als beleidsadviseur zal het accent in je werkzaamheden liggen op het gebied van wonen. Je gaat een rol spelen in het uitvoeren van/bijdragen aan de brede ambities in de Woonvisie ‘Samen bouwen aan Vlaardingen 2021-2030’. Echter blijft het hier niet bij; wij zijn op zoek naar iemand die bredere affiniteit heeft en zich ook graag zou willen verdiepen in bijvoorbeeld de koppeling met werken en economie. Als beleidsadviseur ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het ontwikkelen van, het adviseren over én het toepassen van beleid. Samenwerken met andere disciplines zoals economische zaken, ruimte, milieu en duurzaamheid is daarbij het uitgangspunt. Omdat het accent op wonen ligt blijf jij op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen.

Samen met je nieuwe team

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, vanuit gelijkwaardigheid en met lef. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en we zijn het liefst zoveel mogelijk samen met Vlaardingers actief voor onze stad. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan. Samen werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots. Binnen het fysieke domein werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen naar een vitale stad. Het is een dynamische omgeving. Participatie en duurzaamheid hebben een belangrijke impact op ons werk met tal van stakeholders en vaak uiteenlopende belangen. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op en de bestuurlijke context speelt een grote rol. Als beleidsadviseur ben je onderdeel van het team Economie, Milieu, Ruimte & Wonen. Je werkt dagelijks vooral samen met je collega’s van wonen en economische zaken.

Dit krijg je
Als professional in dienst bij de gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te
ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je ook verdient zijn collega’s die net zo gemotiveerd
zijn als jij en aandacht hebben voor elkaar en hart voor de stad. Ook kan je als beleidsadviseur wonen bij Vlaardingen rekenen op:

 • Impact: jij maakt het verschil voor de (toekomstige) bewoners van Vlaardingen.
 • Bijdragen aan ontwikkeling: de gemeente Vlaardingen heeft een nieuwe woonvisie die de ambities en gewenste ontwikkelingen op het gebied van wonen in Vlaardingen schetst. Jij denkt mee en draagt bij aan de uitvoering van deze ambities en ontwikkelingen.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van €3701,- tot €5372,- bruto op basis van 36 uur in schaal 11.
 • Flexibele werktijden. Jouw werkweek 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: ook na de Corona crisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Daarvoor worden de faciliteiten beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up-to-date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

Dit breng je mee

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO/WO-niveau;
 • Aantoonbare ervaring als (beleids)adviseur;
 • Aantoonbare kennis op het gebied van wonen;
 • Jij hebt naast kennis van wonen een bredere interesse; zoals wonen-werken en economie (wij hebben evt. mogelijkheden om je hier in bij te scholen);
 • Je hebt ervaring met gemeentelijke besluitvormingsprocedures;
 • Je kunt schakelen tussen tactisch-operationeel en strategisch niveau;
 • Je bent een stevige gesprekspartner voor collega’s, management en bestuurders;
 • Je bent communicatief sterk en stemt je boodschap af op je doelgroep;
 • Je bent een uitstekende schrijver;
 • Je bent gericht op samenwerking en vindt het leuk bij te dragen aan de doorontwikkeling van het team.

Ben jij degene die we zoeken?
Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer dan op deze vacature via de sollicitatiebutton.
Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Nina van de Pieterman beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via 06 12417370.

Er is geen sluitingsdatum voor deze vacature. Bij geschikt bevonden reactie nemen wij direct contact op.