Beleidsadviseur Wonen

De Gemeente Vlaardingen is in ontwikkeling. Een van de ambities in de toekomstvisie is Vlaardingen woonstad voor iedereen. Aanvullend schetst de woonvisie de ambitie om te groeien naar 39.000 woningen in 2030 met oog voor gemengde (woon)wijken en een woningvoorraad in balans. Om dit te kunnen realiseren hebben wij versterking nodig. Wij zijn daarom op zoek naar een:

 

Beleidsadviseur Wonen

36 uur

Dit ga je doen

De druk op de woningmarkt in Vlaardingen is groot. Jij speelt een belangrijke rol in de woon- en bouwopgave die de stad Vlaardingen heeft. Samen met ontwikkelende en beherende partijen zorgen we voor goede woon- en leefmilieus met de juiste woningen en voorzieningen op de juiste plek. Op het gebied van sociale huisvesting en verdeling van woningen werkt de gemeente samen met 2 woningcorporaties. Als adviseur wonen ben je een spin in het web van deze netwerken, leg je mooie verbindingen en dwarsverbanden en behaal je concrete resultaten.

Jouw werk in hoofdlijnen:

 • Het gemeentelijk woonbeleid voorbereiden, ontwikkelen en implementeren.
 • Collega’s, management en bestuur adviseren over ontwikkelingen en besluiten met betrekking tot woonbeleid.
 • Jij bent het aanspreekpunt voor partijen in de stad.

Dit breng jij met je mee

Als Adviseur Wonen ben je breed inzetbaar. Je hebt een proactieve werkhouding en bent in staat om zelfstandig te werken. Je schakelt gemakkelijk op meerdere niveaus en communiceert op een heldere en duidelijke manier zowel in woord als geschrift. Je houdt je namelijk ook bezig met het opstellen van bestuurlijke stukken. Daarnaast werk je aan een politiek gevoelige opdracht. Hierdoor is de werkdruk soms hoog. Er wordt van alle kanten meegekeken, en er moet binnen korte tijd veel gedaan worden. Je hebt daar ervaring mee en krijgt juist daar enorm veel energie van.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • HBO+ of WO werk- en denkniveau;
 • Jij snapt hoe een gemeentelijke organisatie werkt en hebt gevoel voor de bestuurlijke omgeving.

Jouw team en de organisatie

Bij de gemeente Vlaardingen kijken we naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. We zijn allemaal verschillend en daardoor vullen we elkaar aan en werken we aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Jouw nieuwe team Economie & Wonen bestaat uit ongeveer twaalf betrokken en enthousiaste professionals die te maken hebben met veel politiek gevoelige projecten en zich daar in thuis voelen.  

Dit verdien je

Als professional in dienst bij gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je ook verdient zijn collega’s die net zo gemotiveerd zijn als jij. Als beleidsadviseur wonen bij Vlaardingen rekenen op:

 • Verantwoordelijkheid: Je werkt aan een heel interessante opdracht, waar veel van afhangt. Jij kan het verschil maken!
 • Strategisch meedenken over de langer termijn visie van beleid op wonen.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 3.701,- tot € 5.372,- bruto op basis van 36 uur in schaal 11.
 • Flexibele werktijden. Jouw werkweek duurt 32 tot  36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • De mogelijkheid en faciliteiten om ook thuis te kunnen werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

 Ben jij degene die we zoeken?

Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer dan op deze functie. Wil je eerst meer weten over de rol? Bel dan met Jeanette Hobo, teammanager economie en wonen, via 010-248 4541. Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Nina van de Pieterman beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via 0612417370. Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Wij nemen direct contact op bij de ontvangst van een goed cv.