Beheerder Identity & Access Management

Een ambitieuze en innovatieve gemeente. Een regieorganisatie, die waarde toevoegt aan het primaire proces. We zetten grote stappen. De volgende stap is een soepele outsourcing van onze applicaties. Flexibel, transparant, efficiënt én optimaal veilig. En daarin ligt voor jou een belangrijke rol.

Word dan onze nieuwe

Beheerder Identity & Access Management (IAM)
36 uur

 

Werken aan VlaarDINGEN

In onze digitaliserende wereld is Identity & Access Management onmisbaar, omdat daarmee al onze cloudoplossingen veilig en gestroomlijnd verlopen. Jij snapt als geen ander dat het administreren en beheren van gebruikers en resources in het netwerk goed ingericht moet zijn. Van authenticatie tot autorisatie; jij zorgt dat alles klopt.

Je vertaalt wettelijke verplichtingen naar de applicaties. Je checkt hoe pakketten met elkaar communiceren. En je bedenkt regels voor het inrichten. Daarvoor werk je veel samen met het Beveiligingsteam en de Functioneel Beheerders. Dankzij jouw kennis zien zij jou als voorbeeld en hét aanspreekpunt op dit gebied.

Dankzij jouw doortastendheid zijn de data van onze gemeente veilig via dataclassificatie, Identity Access Management en encryptie. Jouw IAM-beheer zorgt dat je veiligheid van data binnen de gemeente steeds verder verhoogt. Hierin werk je nauw samen met de Chief Information Security Officer. Je zorgt voor een stabiele omgeving, waarin we alle technologische ontwikkelingen bijhouden. Daarmee leveren we betrouwbare en veilige digitale diensten. Van het (inhoudelijk) coördineren van incidenten en wijzigingen tot het begeleiden en realiseren van nieuwe functionaliteiten en oplossingen in projecten; geen dag is hetzelfde.

Jij maakt impact door:

 • Een strakke regie te houden op de uitvoering van het beheer van de Active Directory-inrichting.
 • Een kloppende IA-omgeving op te leveren, inclusief sluitend stakeholdermanagement.
 • Je sterke adviezen vanuit security-oogpunt op de uitvoering van change-, incident- en problemmanagement. En het toetsen van en adviseren over beveiligingsvraagstukken.
 • Je scherpe key controles op het hele IAM-framework.
 • Iedereen binnen onze gemeente ‘aware’ te maken en te houden op het vlak van security.

 

Samen met je nieuwe team
Bij Gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Daarmee bedoelen we dat we altijd transparant willen zijn en dat we van buiten naar binnen en van binnen naar buiten werken. En als je dan vanuit zo’n open raam naar buiten kijkt, zie je meteen waar je het allemaal voor doet. Jouw werkplek bevindt zich namelijk in hartje Vlaardingen, midden tussen de inwoners en ondernemers. Dichterbij de doelgroep kan je niet zijn.

Je werkt in verschillende processen samen met pioniers en collega’s die de organisatie al beter kennen. Zelf werk je nauw samen met o.a. de Service Level Manager, Privacy Officer, de Functioneel Beheerders en de Chief Information Security Officer.
Vanuit onze regieorganisatie gaan we samen voor optimale digitalisering via een volledige cloudmigratie van de diensten Infra-ICT, Technisch en Functioneel Applicatiebeheer. Zo veranderen we van uitvoerder naar regisseur.

 

Dit verdien je
Als professional in dienst bij Gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je nog meer verdient zijn collega’s die net zo gemotiveerd zijn als jij en aandacht hebben voor elkaar en hart voor de stad. Ook kan je als Beheerder IAM bij Vlaardingen rekenen op:

 • Dynamiek: veel afwisseling in je werk, geen dag is hetzelfde en je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt.
 • Integraliteit: je houdt je bezig met diverse onderwerpen die diverse afdelingen raken en je werkt dus ook samen met veel verschillende partijen.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 2973,00 tot € 4494,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 10.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek duurt 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: ook na de Coronacrisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een tijdelijk contract van 1 jaar dat we bij wederzijds goedvinden na een jaar omzetten in een vaste aanstelling, waarbinnen we het beste voor elkaar willen betekenen.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

 

Dit neem je mee
Met je hoofd in de cloud, sta je toch stevig in de dagelijkse realiteit. Je ontdekt een applicatie het liefst van binnen en buiten en ziet zo hoe je de beste kwaliteit realiseert. Conceptueel denken is voor jou heel gewoon en je weet anderen dan ook makkelijk mee te nemen in jouw visie. Je snapt hoe een overheidsorganisatie werkt en wat er voor nodig is om mensen te overtuigen en optimaal samen te werken. 

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Hbo- werk- en denkniveau, het liefst in (bestuurlijke) informatica.
 • Minimaal 4 jaar ervaring met procesmanagement binnen een ICT-omgeving.
 • Kennis van IAM-processen en het toepassen ervan in complexe IT-omgevingen.
 • Kennis van digitale certificaten en het beheer hiervan en kennis van IAM-tooling.
 • Interesse in en kennis van informatiebeveiliging en ervaring met ITIL en BiSL. Heb je ervaring met projectmatig (Prince2) werken en Agile/Scrum, dan is dat heel mooi.


Ben jij degene die we zoeken?
Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk 3 oktober 2021 op deze vacature van Beheerder IAM via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Martin van Dijk, teammanager via 06 246 320 58. Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

 

Bijzonderheden
Bijzondere tijden vragen om flexibele oplossingen, waarin gezondheid voorop staat. We voeren daarom de gesprekken online via MS Teams. Je hoort zo snel mogelijk of we je uitnodigen.

Een referentie onderzoek of afnemen van een assessment behoort tot de mogelijkheden tijdens deze sollicitatieprocedure.