Allround onderzoeker / data scientist

Ons enthousiaste team Business intelligence en Onderzoek gaat uitbreiden! Heb jij zin om je te verdiepen in data science en werken vanuit een datawarehouse en kun je ons team versterken met jouw kennis en ervaring met het uitvoeren van kwantitatief/ statistisch en kwalitatief onderzoek op veel diverse beleidsterreinen binnen de gemeente Vlaardingen? 

Word dan onze nieuwe

Allround Onderzoeker/ Data scientist
32-36 uur

Werken aan VlaarDINGEN

Data geeft inzicht. Door beschikbare data te analyseren en vervolgens te verwerken, komen we tot informatie die we organisatie breed kunnen gebruiken om ons beleid te blijven ontwikkelen. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van data voor het aanpakken van maatschappelijke opgaves zoals ondermijning, sociaal domein, duurzaamheid, invloeden van klimaat op de stad enz. Als onderzoeker/data scientist voer je onderzoeken uit in samenwerking met een enthousiast team van data scientist, data analisten en andere technische BI specialisten. Dit kunnen zowel kwantitatieve/ statistische onderzoeken zijn als het zoeken van verbanden in data, de data science.
Je beantwoordt vragen van beleidsmedewerkers door gevraagde informatie bij elkaar te brengen, te analyseren en in een passend informatieproduct te presenteren. Je beheert en maakt gebruik van de enquête tool van de gemeente Vlaardingen. Wij koppelen onze data aan onze geo informatie, inclusief 3D ontwikkeling.

In hoofdlijnen houd jij je bezig met:

 • Uitvoeren van kwantitatief/ statistisch en kwalitatief onderzoek op veel diverse beleidsterreinen binnen de gemeente Vlaardingen
 • Inventariseren, analyseren en vertalen van Business Requirements op beleidsontwikkeling en beleidsevaluatie.
 • Je maakt in samenwerking met de technische specialisten BI oplossingen in de vorm van dashboards, rapportages of een ander informatieproduct
 • Je informeert en begeleidt gebruikers in het gebruik van de dashboards en rapportages.

 

Samen met je nieuwe team
Bij Gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Daarmee bedoelen we dat we altijd transparant willen zijn en dat we van buiten naar binnen en van binnen naar buiten werken. Onze (werk)omgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, vanuit gelijkwaardigheid en met lef. 

Jouw nieuwe team Informatiemanagement valt onder de afdeling Informatie & Facilitaire Voorzieningen. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de informatiehuishouding van de organisatie en faciliteert de fysieke en digitale werkomgeving. De afdeling bestaat uit de teams: Informatiemanagement, Informatiebeheer en ICT & Facilitaire Voorzieningen. Samen met je collega’s van informatiemanagement ben je, onder andere, de spil tussen de ICT en de beleidsafdelingen. Het team faciliteert het data-geïnformeerd werken en digitale dienstverlening en beheert de applicaties waarmee we werken binnen de organisatie. Het is een divers team, qua leeftijd en achtergrond, dat de gezamenlijke passie voor BI deelt. Je werkt met enthousiaste collega’s die elkaar prikkelen om door te ontwikkelen. 

 

Dit verdien je
Als professional in dienst bij Gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen. Wat je nog meer verdient zijn collega’s die net zo betrokken en gemotiveerd zijn als jij om een optimaal resultaat te behalen. Ook kan je als onderzoeker/data scientist bij Vlaardingen rekenen op:

 • Een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en daardoor ook de vrijheid om je werk uit te voeren zoals jij vindt dat het beste resultaat behaald wordt.
 • Dynamiek: afwisselende, complexe projecten op verschillende beleidsterreinen, geen dag is hetzelfde.
 • De ruimte om jezelf te ontwikkelen: je kunt veel leren op inhoud maar ook over (integraal) samenwerken en communicatie.
 • Flexibele werktijden. Jouw werkweek duurt 32 of 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van € 3561,00 tot € 5169,00 bruto op basis van 36 uur in schaal 11.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • De mogelijkheid en faciliteiten om ook thuis te kunnen werken.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

 

Dit neem je mee

Als ervaren onderzoeker/ data scientist neem jij ruime kennis en (technische) vaardigheden op het gebied van het uitvoeren van onderzoeken mee. Je bent een innovatieve denker met een zelf startend vermogen. Je werkt secuur en bent stressbesteding. Je kunt prioriteiten stellen. Jij weet op een slimme en efficiënte manier relevante informatie te verzamelen en data te analyseren.
Jij kunt complexe zaken eenvoudig vertalen, zowel mondeling als op ‘papier’, naar een begrijpelijk advies. Je kunt goede samenwerkingsrelaties opbouwen en onderhouden binnen en alle geledingen van de gemeentelijke organisatie en met externe partners. Je weet de vraag achter de vraag naar boven te halen en te vertalen in een passend informatieproduct. Er gebeurt enorm veel op jouw vakgebied en jij bent op de hoogte van iedere ontwikkeling. Je kunt goed omgaan met de politieke context van een gemeente, je weet welke belangen er spelen en je bent een verbinder tussen de diverse vakgebieden.


Wat we verder belangrijk vinden:

 • Afgeronde WO opleiding met minimaal een minor toegepast onderzoek met een statistische achtergrond . Je moet zelfstandig een onderzoek kunnen opzetten en complexe beleid- en data-analyses doen.
 • Je hebt kennis en ervaring met het ontwikkelen en toepassen van Business Requirements op beleidsontwikkeling- en evaluatie. Daarbij maak je gebruik van ons Data Warehouse en data science.
 • Je hebt ervaring met Power BI.


Ben jij degene die we zoeken?
Vlaardingen wérkt. Samen met jou? Solliciteer uiterlijk 7 maart 2021 op deze vacature van allround onderzoeker/data scientist via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Mieke Zonderop, teammanager Informatiemanagement, via (010) 248 4000.

Heb je vragen over de werving- en selectieprocedure? Onze recruiter Suzan van Os beantwoordt met alle plezier je vragen. Zij is bereikbaar via (010) 248 4364.

 

Bijzonderheden
Bijzondere tijden vragen om flexibele oplossingen, waarin gezondheid voorop staat. We voeren daarom de gesprekken online via MS Teams. Deze gesprekken vinden plaats op donderdag 11 maart a.s. Je hoort zo snel mogelijk of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.