Adviseur Control en Kwaliteit

Adviseur Control en Kwaliteit
36 uur

Wij zoeken een partner in o.a. besluitvormingen, rechtmatigheidsverantwoording, beheersing vanuit het three lines model en inrichting risicomanagement. Ben jij als adviseur, met ervaring binnen de (gemeentelijke) overheid, een aanvulling op ons team? Lees dan snel verder.

Werken aan Vlaardingen
Als adviseur Control en Kwaliteit overzie je de belangrijkste beleidsontwikkelingen en risicogebieden binnen de organisatie in combinatie met de bijbehorende bestuurlijke opgaven. Je adviseert gevraagd en ongevraagd op het juiste niveau over onderwerpen die de positie van de gemeente beïnvloeden.

In hoofdlijnen bestaat jouw werk uit:

 • Toetsen en adviseren op het gebied van rechtmatigheid, doelmatigheid en kwaliteit.
 • Toezien op en adviseren over voldoen aan wet- en regelgeving (breed) en toezien op en adviseren over AO/IC.
 • Uitvoeren (verbijzonderde) interne controle
 • Vormgeven aan beheersing vanuit de third line of defence door sturing te geven aan de inrichting.
 • Door ontwikkelen van en ondersteunen bij de uitvoering van risicomanagement.

Wanneer hebben wij een match?
Jij staat stevig in je schoenen en je kunt op je eigen handelen reflecteren en dilemma's goed benoemen. Trends en ontwikkelingen herken je vroegtijdig en je organiseert de dialoog daarover en de bijhorende acties. Jij vindt het belangrijk om samen met je directe collega's binnen het team, met elkaar een (team)prestatie neer te zetten en hierin het voortouw te nemen. Jij kunt een boodschap overbrengen. Je bent daarin duidelijk, luistert naar het verhaal van je gesprekspartner en sluit daarop aan met jouw advies. In een stressvolle situatie blijf jij kalm en ga je weloverwogen te werk. Je gaat voor kwaliteit, neemt het initiatief, enthousiasmeert en creëert draagvlak voor continue verbeteringen.

Wat we verder belangrijk vinden:

 • Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde.
 • Je hebt recente, relevante werkervaring van minimaal 2 jaar binnen het werkveld van interne controle bij de (gemeentelijke) overheid.
 • Je herkent je in de kernwaarden van onze organisatie: Samen, professioneel, leren en trots.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Waardering: Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van €3.701,00 tot € 5.372,00 bruto op basis van 36 uur (salarisschaal 11). De precieze hoogte is afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Flexibele werktijden: Jouw werkweek is 36 uur, in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken: Ons stadhuis bevindt zich in hartje centrum. Ook werken we gedeeltelijk thuis. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten.
 • Persoonlijke ontwikkeling: Meer dan 50 up-to-date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijke ontwikkeling kan blijven werken.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie met onze medewerkers.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

Samen met je nieuwe team
Onze focus ligt op de stad. We werken toe naar een proces-opgavenmodel waardoor we in staat zijn adequaat te reageren op ontwikkelingen en veranderingen in onze omgeving en de vertaalslag te maken naar de situatie binnen de organisatie. Ons doel is om een organisatie te zijn waarvan de binnenkant van de organisatie in balans is met de buitenkant, de Vlaardingse samenleving.

Het team Control en Informatiebeveiliging is een belangrijke (business)partner voor het bestuur, directie en alle organisatieonderdelen binnen de gemeente Vlaardingen. Het team bestaat uit een concerncontroller, drie adviseurs control en kwaliteit (waarvan deze vacature onderdeel is), een medewerker (verbijzonderde) interne controle en twee adviseurs CISO/FG.

Meer weten of meteen solliciteren?
Ben jij degene die wij zoeken, maar heb je nog vragen over de functie, het team of onze organisatie? Neem dan contact op met Jacqueline de Jong-Groeneveld, concerncontroller, via 010 248 4000. Heb je vragen over de procedure? Of wil je gewoon eens een (digitale) kop koffie of thee drinken en de mogelijkheden bespreken. Onze recruiter Suzan van Os gaat graag met je in gesprek! Zij is bereikbaar via 010 248 4364.

Of solliciteer direct via de sollicitatiebutton!

Voor deze vacature is geen sluitingsdatum. Bij het ontvangen van een geschikt cv nemen wij direct contact op.